Güzelyurt’ta dün akşam saatlerinde facianın eşiğinden dönüldü. Kaza yapan TIR’ın kabininde yaralı vaziyette sıkışan 63 yaşındaki Zeki Terzi isimli şoför, canlı canlı yanmaktan son anda kurtarıldı. İtfaiyenin zamanında müdahalesi ve sağlık görevlerinin olay yerinde hazır bulunması Zeki Terzi’nin hayatını kurtardı. Hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenilen Zeki Terzi, kaldırıldığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde müşahede altına alındı.
   Güzelyurt’ta sağlık, itfaiye ve polis ekiplerini alarma geçiren olay, saat 19.40 sıralarında meydana geldi.Ziya Terzi’nin yönetimindeki THU 053 plakalı TIR, Lefke’den Güzelyurt istikametine doğru seyrederken, kent girişinde direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu yoldan çıktı ve kalın bir hurma ağacına çarparak yerinden söktü. Kaza anında dorsesinden ayrılan TIR’ın şoför kabini ters döndü ve alev alarak yanmaya başladı. Hem yaralanan hem de kabin içerisinde sıkışan Zeki Terzi alevlerin yükselmeye başlamasıyla ölümle burun buruna geldi. 


   Görgü tanıklarının ihbarıyla kısa sürede olay yerine ulaşan Güzelyurt İtfaiye ekipleri olağanüstü bir gayret göstererek, alevleri söndürdü Terzi’yi sıkıştığı yerden çıkardı. 
   Bu sırada Güzelyurt Sağlık Merkezi’nden olay yerine ulaşan 112 Acil Servis ekibi de Terzi’ye ilk müdahaleyi yaptı ve vakit kaybetmeden daha donanımlı olan Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırdı.
   Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan ancak hayati tehlikesi bulunmayan Zeki Terzi, hastanede müşahede altına alındı.
   Güzelyurt Polis Müdürlüğü Trafik Şube Amirliği, kazayla ilgili soruşturma başlattı.


KAYNAK : Güren TİLKİ KIBRIS