Kıbrıs’ın en güzel sahillerinden biri olan Alagadi, gerek KKTC’de yaşayan yabancı ve vatandaşların, gerekse tatil için ülkemizi tercih eden turistlerin en fazla rağbet ettiği sahillerden biri.

Özellikle, soğuk ülkelerden gelen turistler, güneş, kum ve tertemiz denizi görünce hayran kalıyor ancak sahilin bakımsızlığına da bir o kadar üzülüyor. “Bu güzelliğe yazık oluyor” diyen turistler, çok cüzi bir bütçe ile sahillerin bakımının yapılabileceğine işaret ederek, elimizdeki güzelliğin değerini bilmemiz ve bunları korumamız için adeta bizlere yalvarıyor.


   Özellikle ülkemize gelen charter sefer sayısının geçen yıla göre artmasıyla otellerde yaşanan doluluk, otellerin dışındaki sahillere de yansımaya başladı. 
   Hem charter seferlerle hem de tarifeli seferlerle ülkemize gelerek tatil yapmayı seçen bir çok turistin yanı sıra, ülkemizde yaşayan yabancılar, denizlerimizin keyfini çıkarıyor.

   Geçtiğimiz hafta 14 yaşındaki kız çocuğunun bu sahilde boğularak hayatını kaybettiğinden habersiz olan çok sayıda turist, hem hafta içinde hem de hafta sonunda Alagadi sahilini doldurdu.


Sahillerinin keyfini çıkardılar

   Özellikle ailecek tatil yapan turistlerin çocukları hafta sonunda Alagadi sahillerinin keyfini doyasıya çıkardı. Çocuklar kumsalda top oynarken, büyükleri ise kitap okuyarak ve güneşlenerek zaman geçirdi. Akdeniz’in tertemiz sularına girerek serinleyen turistler, beraberlerinde getirdikleri meyve ve içeceklerle de karınlarını doyurup, susuzluklarını giderdi.


Bakımsızlık üzüyor

   Alagadi’de tüm bu güzellikler bir arada yaşanırken bölgenin bakımsızlığı ise hem turistleri çok üzüyor, hem de vatandaşları utanca boğuyor.
   Sahildeki duşların derme çatma ve bakımsız oluşu ilk göze batan bakımsızlık olarak karşımıza çıkıyor.

   Denize giderken kumların sıcaklığından sizi korumak için konulan tahtaların yetersiz ve kırık olması buraya giden bir çok vatandaşımıza ve turistlere zor anlar yaşatıyor. Sahile kadar uzanması gereken tahtalar özellikle sahilin yarısına kadar çekilmiş. Bundan sonra ise çocukların ayakları yandığı için anne ve babalar çocuklarını kucaklarına alarak sahile kadar taşımak zorunda kalıyor.


   Yetkililere seslenen vatandaşlar, Algadi bölgesindeki sahile ve çevresine biraz daha özen gösterilmesi gerektiğini ifade ederek, “Gerekirse araba başı 3-5 TL alınsın ve bu tür eksiklikler giderilsin. Bu para hem Alagadi’nin daha düzenli olmasına yardımcı olabilir hem de kalanı kaplumbağalara katkı için kullanılabilir” dedi.