Akpınar açıklamasında, Pandemi sürecinde en son açıklanan önlemler arasında bulunan “Tüm test ve karantina ücretleri; KKTC Vatandaşı olsun veya olmasın, ülkeye gelecek olan yolcular tarafından karşılanacaktır” maddesinin, birçok öğrenciyi mağdur ettiğini ve üniversitelerin ise ortada bırakıldığını belirtti.

Akpınar açıklamasının devamında ise şunları söyledi;

“Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 Pandemisi, bütün ülkeleri olduğu gibi bizleride etkiledi. Ancak KKTC olarak en az bulaş yada etilenmeye sahip olsakda; ekonomik olarak derin yara almış durumdayız. KKTC denildiği zaman akla; Üniversite, öğrenci ve turizm gelmektedir. Şuan görüyoruz ki, alınan bazı kararlar tek taraflı düşünülerek alınmış ve kötü durumda olan ekonominin bu alınan karar ile birlikte daha da kötüye gideceği gerçeği kaçınılmaz. Ülke ekonomisinin bel kemiği olan üniversitelere bu süreçte destek olunmadığı gibi, alınan kararlar ile adaya öğrenci getirme çabalarına da sürekli engel koyuluyor. Bu süreçte, öğrencilere ve üniversitelere destek olmak yerine, ülkeye girişlerde uygulanacak karantina ve PCR testi için ücret talep edilmesi kararı kabul edilemez.”

Akpınar: “Öğrenci Dostu Ada” programında, Bakanlar Kurulu Kararı ile “Öğrencilerden Karantina Ücreti Alınmayacaktır” maddesine karşın, öğrencilerden karantina ücreti alınacak”

“Şuanda, adaya gelmek üzere biletlerini almış olan öğrencilerimiz, karşılarına çıkan “Karantina Ücreti”nin ardından perişan ve mağdur duruma düşmüştür. Bizler üniversite yetkilileri olarak bu kararın açıklanmasının ardından, yüzlerce mesaj almaya başladık. Ancak, malesef alnan bu istikrarsız karar karşısında verecek cevap bulamadık. Öğrencilerimizin panik dolu mesajlarına yanıt arıyoruz. “Öğrenci Dostu Ada” programında, Bakanlar Kurulu Kararı ile “Öğrencilerden Karantina Ücreti Alınmayacaktır” kararına karşın, öğrencilerden karantina ücreti alınacak. Yüzlerce öğrenci biletlerini almış ve mağdur. Bu konuda; Sayın Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar ve Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nazım Çavuşoğlu’ndan, yardımcı yaklaşımları bekliyoruz.”