Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, GAÜ’nün çevresinde ve yönlendirme tabelaları ile birlikte dip dibe yer alan “Meyhane ve İçkili Mekan” tabelalarının, bir eğitim kurumunun itibarını ve saygı algısını zedelediğini vurguladığı mesajını sosyal medya hesabından yayımladı.

Akpınar mesajında şunları söyledi;

Akpınar: “Girne Belediyemizin akıl almaz kararını kınıyorum”

“Kıbrıs Kamuoyu ile Sosyal alanımda paylaşma konusunu epeyce düşündüm. Ancak kesinlikle doğru olmadığını düşündüğüm bir durumu bilginize getiriyorum.

Resimlerden de göreceğiniz gibi, 1998 Yılından itibaren Sonrasında Üniversite Caddesi adı verilen Caddenin girişinde önceki Yerel Yönetimlerin Onayı ile Üniversitemizin Tabelası bulunmaktadır. Dünyanın hiç bir yerinde örneği bulunmayan bir uygulamayı Girne Belediyemizin hayata geçirmiş olduğunu hayretlerle tanıklık ediyoruz. Kendi Kentine, Şehrine, mal olmuş bir Yüksek Öğretim kurumuna ve dolayısı ile Halkımıza karşı nasıl böylesi akıl almaz bir yanlışlığı yapabiliyor. Belediye Başkanımız Sayın Nidai Güngördü, katıldığı törenlerimizde övgü dolu sözlerle dile getirdiği Girne Amerikan Üniversitesi’ne ve Halkına nasıl böylesi bir yanlışın yapılmasına seyirci kalmıştır? Girne Belediyemizin seçilmiş değerli üyeleri nasıl böylesi bir sürece sessiz kalabiliyor? Değer anlayışınız bu mu diye sormak istiyorum. O tabelanın oraya takılmasını isteyen işletme sahipleri de Girnemizin değerli esnaflarından, nasıl onlar da bir Üniversitenin itibar ve Saygı Algısına zarar verecek bir isteği Girne Belediyesinden talep edebilmişlerdir? İlk önce Saygı ve o anlayışla sahip olduğumuz Değerlere Sahip çıkmamız gerekirken, bir bireyin, bir işletmenin hadsiz talebini kınayamıyor olsam da, Girne Belediyemizin akıl almaz kararını kınıyorum. Verdiği izin sebebiyle Belediye Başkanımızı kınıyorum. Bu izne Sessiz kalan Belediye Meclis Üyelerimizi kınıyorum. Siz yarın Camii sınırlarına da bu tabelaları diktirirsiniz ki; şu anda eğitim ve Camii çevrelerine bu tabelaların konmasına izin veriyorsunuz! Benzeri tabela kirliliğini yine Üniversite Caddesi üzerinde olan Camii’nin de karşısına taktırmış, izin vermiş durumdasınız. Onların da resimlerini yayınlayacağım. Doğru yapmıyorsunuz. 35. Kuruluş Yıldönümü Programımız kapsamında onlarca Uluslararası Bilim ve Siyaset insanlarını ağırlayacağımız bu günlerde, Yerel Yönetimimizin Akıl Tutulması olarak ortaya koyduğu yanlış kararının düzeltilmesi için tüm Halkımızdan, Değerli Basınımızdan, Esnafımızdan, Eğitim Bakanlığımız Başta olmak üzere, YÖDAK ve Hükümetimizden, Milletvekillerimizden, Cumhurbaşkanımızdan yardım ve destek istiyorum.

Akpınar: “Süreci Israrlı Bir Şekilde Takip Edeceğim”

Bilim İnsanlarımız, Değerli Öğrencilerimiz, Öğretmenlerimiz, KKTC’nin Bilim Uygarlığı. Sessiz kalmayın lütfen. Aslında bu küçük bir adım gibi görünen üniversitenin adının anılması şekli ve itibarsızlaştırma hareketi 2013 yılından beri sürdürülen bilinçle ve bilinçsizlik beyan edilerek yapılan hareketlerin bir parçasıdır. Kamuoyumuzun Dikkatine getiriyor, süreci ısrarlı bir şekilde takip edeceğimi bilginize getiriyorum.