AKPINAR, DÜNYA LİDERLERİ İLE BİRLİKTE BM GENEL KURULUNA KATILMAK ÜZERE NEW YORK’TA

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Diplomatlar Birliği Başkan Yardımcılığı görevi kapsamında New York'ta düzenlenen 72. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu boyunca üst düzey görüşmeler gerçekleştirmek üzere New York'a gitti.

Konuyla ilgili GAÜ Başkanlık Ofisinden yapılan açıklamada,  Akpınar’ın, Diplomatlar Birliği'nin BM nezdinde danışman statüsünde olan bir sivil toplum örgütü olması ve AB tarafından akredite oluşu doğrultusunda, hafta boyunca BM Başkanı Antonio Guterres himayesinde birçok ülke ve kuruluşun en üst düzeyde katılım göstereceği toplantılarda hazır bulunacağı belirtildi. KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ve KKTC New York Temsilcisi Mehmet Dana ve beraberlerindeki heyetlerle de bir araya geleceği ifade edilen Akpınar’ın, uluslararası kalkınma politikaları ve Kıbrıs görüşmelerindeki son durumu değerlendireceği vurgulandı. New York'ta bulunduğu süreç boyunca Akpınar, Diplomatlar Birliğini temsilen iklim değişikliği, mültecilerin eğitime erişimleri ve uluslararası barış üstüne çeşitli BM örgütü ve sivil toplum liderleriyle bir araya geleceği belirtildi.

Ayrıca, Ekim ayında, Kıbrıs’ta ve Dünyada ki gelişmeleri değerlendirmek üzere, olağan Diplomatlar Birliği Zirvesi’nin de, KKTC’de gerçekleştirileceği belirtildi.