AKPINAR: ‘ÇOCUKLARA ODAKLI BİR DÜNYA, BARIŞ VE REFAHIN EVRENSEL HALİDİR.’

Akpınar ; ‘Onlar bizim geleceğimiz. Bizler de, gelecektik bir zamanlar. Bugün, bir kez daha geleceğimiz olan çocuklarımız ile geleceği kucaklıyoruz.’

Kıbrıs Çocuk Vakfı Başkanlığı’nı da aynı zamanda sürdürmekte olan, Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar;  '1 Haziran Dünya Çocuklar Günü' dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, "Gezegenimizde; savaşlar, çocuk işçiliği, yoksulluk gibi yakıcı gerçekler ile herşeye karşın yüzleşmek ve en değerli varlıklarımız çocuğa her seferinde yeniden  odaklanmak, insanlığın en rafine halidir. Çocuklara odaklı bir Dünya, barış ve refahın evrensel halidir." olduğunu belirtti.

1925 Yılında, çocukların sorunlarına yönelik olarak kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla yapılan uluslararası bir konferanstan sonra, bir fikir olarak doğarak yaygınlaşan "Dünya Çocuk Günü" kutlamalarına GAÜ Okullar Grubu'nun  da içten katılımına mesajında vurgu yapan  Akpınar,                     " çocuklarımız herşeyimizdir, herşeyimiz de çocuklarımızındır. Ülkemiz çocuklarının eğitimi ve refahına yönelik misyonumuz bellidir. Bu, aynı zamanda bizim için;  gezegenimizde insanlığın temsil edildiği bu toprak  parçasında da,  köklerimiz  ile geleceğimiz arasındaki kadim misyona verdiğimiz büyük önemi de anlatmaktadır. Ancak, yine ifade etmeliyim ki, kendi çocuklarımızın tek başına refahı bizim misyonumuzu tanımlamaz. Bugün için, ülkemiz ile birlikte  3 Kıtada dünya çocuklarının, gençlerinin eğitimi ve refahı için bize düşeni yapmaya çalışıyoruz, çalışacağız" ifadelerine de yer verdi.

Bilindiği üzere; Girne Amerikan Üniversitesi 2015-2016 Akademik Yılı’nın ana yönelimini “İnsan Hakları ve Çocuk Hakları” olarak da belirlemişti. Sözkonusu tema ile ilgili olarak, yıl boyunca gerçekleşen etkinlikler ve devam eden faaliyetlerin ana  temaya uygun olarak sürdürülmeye devam edileceği bildirildi.

Kıbrıs Çocuk Vakfı Başkanı, GAÜ Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, “1 Haziran Dünya Çocuk Günü” nedeniyle yayınladığı kutlama mesajının son bölümünde; “Onlar bizim geleceğimiz. Bizler de, gelecektik bir zamanlar. Bugün, bir kez daha geleceğimiz olan çocuklarımız ile geleceği kucaklıyoruz.” şeklinde seslendi.