Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Akademisyen ve Öğrencileri tarafından ortaya koyulan “Alsancak Milli Parkı” projesi hakkında, sosyal medya üzerinden açıklamada bulundu.

Akpınar açıklamasında şunlara yer verdi;

“Bazen dostlarımızla güzelliklerimizi ve unutturulmaya çalışılan gerçekliği paylaşmak lazım. KKTC’nin en büyük Doğal Projesi, “Alsancak Milli Park” Projesini, Girne Amerikan Üniversitesi’nin 10 (daha sonra 16’ya çıktı) Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültesi Akademisyeni ve 40 (Daha sonra 70 Mimarlık öğrencisine çıktı) Mimarlık Öğrencisi ile  yaptığını biliyormuydunuz?

KKTC için, değerli Alsancak Halkımızın ve Alsancak Belediyesi’nin Vizyonu ile ortaya koyulan proje, TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nin finansmanı ile gerçekleştirilmiştir. GAÜ, tüm proje süresince, halkımız için geliştirilen ve halen her gün binlerce insanımızın yararlandığı eserin hayata geçirilmesinde hiçbir maddi ve lojistik destek almamıştır. Hocalarımızın ve öğrencilerimizin, bilgi ve alın teriyle; Alsancak Belediyemize ve Halkımıza destek ve yardımcı olunmuştur. Ben bir kez daha Hocalarımıza ve Öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Biz, Girne Amerikan Üniversitesi olarak kuruluşumuzdan bugüne geçen tam 35 Yıl  içerisinde hizmet verdiğimiz Halkımız için görev aldık. GAÜ bir Üniversite olmanın ötesinde, bağlı olduğu toplumun kendisidir . Saygılarımla...”