Sakarya,AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, çözüm sürecine ilişkin, ''Maalesef Kürt vatandaşlarımız 1925'ten sonra  ret, asimilasyon ve inkar politikalarına maruz kaldı'' dedi.

Erenler ilçesindeki bir otelde düzenlenen AK Parti Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanlığı Sakarya Bölge Toplantısı'na katılan Şahin, gazetecilerin çözüm sürecine ilişkin sorusu üzerine, ana dili farklı grupların dışlanması nedeniyle ülkeye bağlılıklarının zayıfladığını savundu.

Şahin, asıl tehlikenin ülkeye bağlılığın zayıflaması olduğuna işaret ederek, ''Bu ülkede yaşayan 76 milyonun ülkemize bağlılıklarını güçlendirmek mecburiyetindeyiz. Güçlendirmezseniz tehlike ortaya çıkar'' ifadesini kullandı.

''Maalesef Kürt vatandaşlarımız 1925'ten sonra ret, asimilasyon ve inkar politikalarına maruz kaldı'' diyen Şahin, ''Bu ülkede Kürt diye bir ırk yoktur' gibi değerlendirmeler yapıldı. Türkiye'nin geldiği noktada farklı etnikteki vatandaşlarımızın kültürlerini özgürce yaşamalarını sağlamak gerekir ancak önemli olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıdır'' şeklinde konuştu.

Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

''AK Parti olarak geldiğimiz günden beri çok önemli adımlar attık. Devletin televizyonu 24 saat Kürtçe yayın yapıyor. Bu ülkede bölücülüğe değil, bütünleşmeye hizmet edilmiştir. Vatandaşlarımız şimdi devlete çok daha sıcak bakmaktadır. Bu adımlarımız Türkiye'nin bütünlüğüne hizmet etmiştir. İnkar politikaları risk oluşturur.

Bazı siyasi, partilerin tavrı maalesef buna hizmet etmektedir.''