Aile Şikâyetçi

Böbrek yetmezliği şikâyetiyle ambulansla Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi kaldırılan 78 yaşındaki Pembe Songuç’un, bir gün ‘Yoğun Bakım Servisi’nde gözetim altında tutulduktan sonra kollarının morarmış bir şekilde çıktığı iddiası, ailenin tepkisine yol açtı.
Yaşanlar karşısından şaşkınlıklarını gizleyemediklerini ifade eden Pembe Songuç’un kızı Adakan Gulle,  konuştu, tepkilerini dile getirdi.

Annesinin böbrek yetmezliği şikâyetiyle ambulansla Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını ve bir gün sonra ‘Yoğun Bakım Servisi’nde gözetim altında tutulduğunu dile getiren Gulle, “Annem yoğun bakımdan çıktığında kolları morarmış bir
vaziyetteydi.
Bize, kollarını bağladıklarını ve bu yüzden kollarının morardığını söyledi” diye 
konuştu.

Konuyu polise intikal ettireceklerini dile getiren kızı Adakan Gulle, söz konusu kişilerden de
şikâyetçi olacaklarını ifade etti.

Dizdarlı: Konu bugün araştırılacak Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Bülent Dizdarlı, bağlanan serumların ve damar yoluyla verilen ilaçların koldan çıkmaması için, şuuru kapalı hastaların kollarının bağlanabileceğini kaydetti. Dizdarlı, “Ancak burada böyle bir durumun olup olmadığı konusunda bir bilgim yok.

Konuyu bugün başhekimlikte ilgili idari birimdeki arkadaşlarımızla görüşüp, araştıracağız” ifadelerini kullandı.