Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) Pazar günü düzenlenecek 19. Olağan Kurultayı’nda genel başkanlığa aday olan Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif de resmi adaylık başvurusunu yaptı.

UBP’nin Dereboyu’ndaki binasında başvurusunu UBP Genel Sekreteri Fuat Namsoy’a veren Kaşif’e, desteklerini açıklayan Girne Milletvekilleri Ergün Serdaroğlu, İlkay Kamil ve Mehmet Arif Tancer, Lefkoşa Milletvekilleri Hasan Taçoy ve Zorlu Töre, Güzelyurt Milletvekili Türkay Tokel ile Gazimağusa Milletvekili Afet Özcafer eşlik etti.

Kaşif ve Özcafer’i taşıyan özel araç saat 12.05’te UBP binasının önüne geldi.

Kaşif ve milletvekillerini, UBP Genel Sekreteri Fuat Namsoy karşıladı.

Namsoy’un odasına giderek resmi başvurusunu yapan Kaşif daha sonra gazetecilere konuştu.

Aylardır tartışılan UBP 19. Olağan Kurultayı’yla ilgili hemen hemen söylenmeyen söz kalmadığını belirten Kaşif, “adaylıktan geri çekilecek” gibi söylemler olduğunu ama adaylık başvurusunu yaptığını ve daima halka söylediklerinin arkasında durduğunu söyledi.

“BASKILAR SON BULSUN”

Kaşif, son günlerde delegelere yapıldığı savunulan baskıların bugünden itibaren son bulmasını isteyerek, “Çünkü dün akşam gezdiğim, vatandaşla birebir olduğum yerlerde halen bazı baskıların devam ettiğini izlemekteyim. Artık bunların bir son bulmasını ben hassaten rica ediyorum. Çünkü vatandaşımız tedirgin oluyor, vatandaşımız rahatsız oluyor. Benim ve arkadaşlarımın rahatsızlığı da vatandaşımızın rahatsız olmasından dolayıdır” dedi.

Ahmet Kaşif, UBP’li olduklarını, partililerini ve insanları çok sevdiklerini ifade ederek bugün olduğu gibi pazartesiden itibaren de yine UBP’li olacaklarını; sevgi, kardeşlik, dostluk bağlarını hep genişletmek, pekiştirmek, ülkenin içinde bulunduğu sorunları çözmek hedefiyle yola çıktıklarını anlattı.

“BU KADAR ZAMAN İNSANIMIZA İHTİYAÇ YOK MUYDU?”

İnsanlara epey vaatler ve sözler verildiğini, istihdam olanakları yaratıldığını belirten Kaşif, “Peki bu kadar zaman bunlar yok muydu? Bu ülkede insanımıza ihtiyaç yok muydu da kurultaya yönelik bunlar başladı ve halen de devam ediyor?” diye sordu.

Kaşif, kimseye kişisel bir şey söylemediklerini; ülke icraatları, ülkenin ve insanların içinde bulunduğu sıkıntıları anlatarak, bunları aşmak için projeler ürettiklerini kaydetti.

“NE KONUŞURLAR, NE YAPARLARSA BİLGİMİZ VAR”

Ahmet Kaşif, “ama görüyor ve duyuyoruz ki partililerimiz, milletvekili veya bakan olmuş arkadaşlarımız, veya başbakanımız kişiler hakkında veya bizler hakkında kişisel bazı suçlamalar yapıyor” dedi ve onlara cevap vermediklerini, UBP’nin büyüklüğüne bıraktıklarını kaydetti. Kaşif, şöyle devam etti:

“Biz parti içinde kişisel değil, fikirsel çatışmayı, ülke çıkarlarının önde olduğu tartışmayı yeğledik. Bu yönde yürüyoruz ama şunu da bilsinler ki nerde ne konuşurlarsa, nerde ne hareket yaparlarsa hepsinden bilgimiz vardır. Hatta kendilerine canlı olarak konuştuklarını da aynen iletebilirim.”

“EN  DOĞRU KARAR KARŞINIZDA DURAN ADRESTİR”

UBP Genel Başkan adayı, Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif, “pazar günkü kurultayda, baskı altında tutulmaya çalışılan delegelerin ve vaatlerle oyalanmaya çalışılan delegelerin en doğru kararı vereceğine inandığını” kaydederek, “Çünkü delegemizin vicdanı ve KKTC halkını ruhu inanıyorum ki bu tür hadiselere geçit vermeyecektir, en doğru kararı onlar verecektir, en doğru karar da burada, karşınızda duran adrestir” ifadelerini kullandı.