Ulusal Birlik Partisi'nin Gazimağusa'daki İlçe Kongresi'nde oy verme işlemi gerginliklere rağmen gecikmelide olsa başladı. Gazimağusa İlçesi'ne bağlı köyle sıra ile oy vermeye başladılar... Kongre'de ara ara gerginliklerin yaşanması gözden kaçmadı. UBP'nin Gazimağusa İlçe Başkanlığı yarışı, bölge milletvekilleri, Afet Özcafer ve Ahmet Eti arasından geçiyor. Kongrede adaylar konuşmalarında ince mesajlar da verdi... Kim ne mesajlar verdi... İşte detaylar... 



KAŞİF: "OYUNUN SON PERDESİNİ SON ANDA FARKETTİK"


UBP Genel Başkan Adayı ve milletvekili Ahmet Kaşif, "Biz bu yola sevgi için çıktık. Kardeşlik için dostluk için çıktık. UBP için çıktık. Az önce yaşananları gördük. Mağusa insanına 'dışarı çıkın tek tek sizi sayacağım' diyor. Atun bu part için yola çıktı. UBP için oyla çıktı ve mağusa ilçe başkanlığını alacağım dedi! Ama bizde oyunun son perdesini son anda farkettik. MYK müracaata 12 saat kala toplandı ve o reddedilecekti ve ilçe başkanlığına kimse aday gösterilemeyeckti. Güzelyurt benim, Mağusa benim diyecekti Başbakan ama diyemeyecek! İşte demokrasi budur. Kimse bize ipotek koyma yetkisi yoktur! En doğal hak insan hakkıdır. Kimsenin buna ipotek koyma yetkisi yoktur. Ben şu an saıyn Afet Özcaferi buraya çağırıyorum" dedi. Kaşif, Sunat Atun, Ersan Saner ve Afet Özcafer'i sahneye yanına çağırdı. Kaşif, "Mağusa'da 4 arkadaş tek yürek olduk! Sayın Ahmet Eti gel bizimle birlikte ol, birlikte iktidara yürüyelim. İktidar ateşi hep Mağusa'da yandı. Mağusa'da yanan ateş 21 Ekim'e giderken büyüyecek" dedi.

 

 

 

KÜÇÜK: KURULTAY BİTMİŞTİ.

Başbakan İrsen Küçük, "Gençler bana yaptığınız tezahürat için teşekkür ederim. Genel Başkan'ınınızım. Yaptığınız tezahürata da teşekkür ederim. 2.5 yıldır Başkanlık döneminde sizde yaıkndan takip ettiniz ki herhangi bir bölge ayrımı yapmadım. Hizmetlerimi ada genelinde, bölgecilik kisvesi altında değil, büyük UBP, kitle partisi olarak partimizin özelliğine yakışır bir şekilde adanın heryerine hizmetlerimizi götürdük. Mağusa'mızda hükümeti temsil eden bakan arkadaşlar vardır. Onlar da hizmetlerimizin nasıl ayrımsız devam ettiğini izleyen kardeşlerimizdir. Sayın Sunat Atun ilçe başkanlık görevini, Genel Yönetim Kurulu'muz uygun görmedi ve gerekçeleri de açıkladı. 76'lardan kurulmuş olan UBP'nin kadrolarında görev alan bugün 27 miletvekiline sahip, 14 belediye başkanına sahip UBP, her hizmeti gerçekleştirebilecek arkadaşlardan oluşmuştur. Dolayısı ile bizim arkadaşlar arasında teknik yapmamız mümkün değildir. Görevler, hizmetler kalıcıdır. UBP kalıcılıktan yanadır. Kadrolarımızı şekillendirirken, anavatan ile olan ilişkilerimizi de en iyi şekilde sürdürürken, kalıcı hizmetleri vermeye çalışıyoruz. Ekonomik program ve Ercan'ın özelleştirilmesi bizim programlarımız arasındadır. Özelleştirme yasası, ne mücadeleleler yaparak geçirdik ve hayata geçti. Kamuoyu dahil, muhalefet dahil, basın mensupları dahil, şimdiye kadar ekonomik programın bize ait olmadığını söylediler. Ekonomik programı KKTC'nin programı yapıyoruz. Atun'u ilçe başkanlığı görevine geçmemesi görevindeki kararımız bu büyük projenin gerçekleşmesi içindir. Bu ekonomik program bizim programımızıdr. 2015 yılında vereceğimiz hizmetler, yapacağımız yatırımlar anavatan ile birlikte yürüteceğimiz projeler bunun içindedir. Bu programı ne zaman bakanlar kurulu'nda görüşebileceğimiz ve ne zaman Ankara'ya götürebeileceğimiz sorudm. Atun geçen Çarşamba günü Bakanlar Kurulu'na bilgi verebileceğini söyledi. Yaptığımız özel toplantıda, Bakanlar Kurulu'na programı anlattı. Ankara ile yaptığımız konuşmada, 3 Bakan'ın Ankara'ya gitmesi ve programı Ankara'ya sunmak için programı hazırladık. 2013 – 14 -15 yılı programını Ankara'da müzakereye açıyorlar. Bu kadar önemli bir çalışma arifesinde parti işlerini mi düşüneceğiz yoksa KKTC'yi mi düşüneceğiz? Biz iddialı projeler üzerinde yürüyoruz Anavatanımızla yolumuza hep birlikte devam ederek KKTC halkını esenlendirmek bugün çizmiş olduğumuz sınırlara sahip çıkmak bizim görevimizdir. Bİze göre, kurultay bitmiştir. Sırf demokratik işlem devam etmesi gerektiği için bekliyoruz.

 

ÖZCAFER: "UBP BÖLÜNÜYOR, BUNA İZİN VERİLMEMELİ"


UBP Gazimağusa milletvekili ve Gazimağusa İlçe Başkanı adayı  Afet Özcafer, “Bayrağı teslim almak için buradayım. İlçe Başkanlığı adayını tam 48 saat önce gerçekleşti. Bunun nedeni de Atun'un adaylık başvurusunun MYK tarafından reddedilmesidir. Bu karara saygı duymakla beraber, yapılanların doğru olmadığın düşüncesindeyim. Sevgi ve saygıy adayalı anlayış bu karar ile örtüşmüyor. 2009 erken seçimlerinde sizlerin çalışmaları ve gayretleri UBP'yi tek başına iktidara getirdi. Bunun devamını getirmek de bizim elimizdedir. İki yıl önce kurultay yaıpldı ne oldu? Hepimiz buradayız. Yine iktidara gitmek için 2014'te de birlikteyiz. UBP milletvekili olarka parlamentoya gitmem için bana yetki ve görev verdiniz. Sizlere teşekkür ediyorum. Sizlere laik olmaya yemin vermiş birisi olarak bugün sizlerden Gazimağusa görevini talep etmek için buradayım. Milletvekilliği yemini, göreve başlarken parlamento'da okunur. 2009 seçimlerinde hepimiz bu yemini verdik. Ne demiştik? 

Devletin varlığını ve bağımsızlığını, yurdun ve halkın bölünmez bütünlüğünü halkın kayıtsız şartsız egemenliğini koruyacağıma, hukukun üstünlüğüne, demokratik laik, ve sosyal hukuk devleti ve Atatür ilkelerine bağlı kalacağıma halkımın refah ve mutluluğu için çalışacağıma, her yurttaşın insan ve temel haklarından ve özgürlüklerden yararlanmasından ayrılmayacağıma namusum ve şerefim üzerine and içerim Bu yemini tüm milletvekilleri okumuştur ancak, hep birlikte sevgi ve saygıyı esirgersek, vermiş olduğumuz yeminin gereğini yerine getiremeyiz. Birlikten kuuvet doğar. UBP bir bütündür. Partimizin birlikteliğnii, bütünlüğünü korumaktır, İlçe Başkanlığı'nın görevi. Mağusa'nın sorunlarını gündeme getirmek, hükümetle vatandaş arasında iyi bir diyalog içerisinde çalışmak ilçe Başkanı'nın başlıca görevidir ve ben buna talibim! Gazimağusa'nın bir Kültür merkezi, turizm merkezi olması konusunda uğraş vermek boynunun borcu olmalı.  Geleceğimizin mimarları, gençler ile el ele birlikte sunacağız. İlçe binasımızı toplantı salonu olmaktan çıkarıp UBP'nin ilim irfan yuvası yapmak istiyorum. UBP'ye emek veren, çalışan partilimize vefa borcumuzu ödemek için çalışacağız. Sizler son zamanlarda artan baskılarla küstürülüp, itiliğ kakılmaktasınız. Seçim hakkıını kimse zorla alamaz. Yanıbaşımızdaki dostlarımıza, kardeşlerimze sarılmak ve onlara sahip çıkmak önemli olandır. Bizim icraatlara ihtiyacımız vardır. UBP'nin bölünmesine izin veremeyiz. Doğru strateji ve icraatlara ihtiyaç vardır. UBP'yi ancak böyle büyütebiliriz. Bu güç UBP'de vardır, var olacaktır. Bugün muhalefet hep birlikte bize karşımızda diyor ki; ey UBP kongreye giriyorsunuz, paramparça olacaksınız. Lütfen sevgili kardeşlerim buna izin vermeyelim. Hep birlikte 21 Ekim'de kurultaya gelelim iki adayımız vardır. Özgür irademizle adayımızı seçelim ve yolumuza devam edelim.”

 

 

 

ATUN: "SÖYLENECEK ÇOK ŞEY VAR! PARTİMİZ ZARAR GÖRMESİN"

Enerji ve Ekonomi Bakanı Sunat Atun “Herkesin gözlerine baktığında duygularını görmemek elde değil! Ben sizin gönlünüzdeki, kalbinizdeki ilçe başkanı olduğumu da biliyorum. Göreve geldiğimden bugüne gerek Bakanlık, gerek evim, gerek telefonlarım sizlere açık oldu. Bu partinin bir neferi gibi sizlerin bana duymuş olduğunu güvene yakışır şekilde çalıştım. Sizin bana verdiğiniz sevgi ve güç oldukça, sizlere her türlü desteği vermeye devam edeceğim! Bu onurlu görevi, sizlere seçimlere kalan bu 1 yıl içinde daha yakından hizmet edebilmek ve her zaman birlikte yürüdüğümüz bu UBP'nin tek başına iktidar yolunu hep birlikte sağlayabilmek için bu görevi talep ettim. Ancak son 3 gündür sizlerin bana verdiği bu sevgi, saygı destek kazançların en büyüğüdür! Şunu bilmenizi istiyorum ki; benim bu görevi veren sizlerin, sizlerle birlikte olmaya ve partimiz için ülkümüz için varolmaya devam edeceğim.  En büyük olan UBP'dir. Ben her görevde sizlere hizmet etmeye varım. Bir evladınız olarak her zaman Mağusa için genelde KKTC ama özelde milletvekili olduğum Mağusa içinde hizmet vermeye devam edeceğim. Söylenecek çok şey var! Ancak bugün, çok sevdiğim partimin zarar görmemesi açısından söyleyeceklerimi az ve öz söyleyeceğim. El ele çıktık, birlikte yürüyeceğiz.”

 Gazimağusa İlçe Kongresi'ne ikinci kez ara verilirken, Seçime henüz başlanılmadı...