Yenierenköy’de yaşamını sürdüren 65 yaşındaki Fezile Barballi, 35 yıldır işgalinde olan ev elinden alınınca isyan ederek, “Adalet bu mu?” diye sordu.


   Barballi, Mağusa İskân Dairesi’nde çalışan kızı Hançer Şarafat’a ait bu ev için elinde dilekçesi bulunduğunu belirterek, hak sahibi olduğunu iddia ediyor ve bu evin nasıl olur da bir başkasına verilmesine ateş püskürüyor.


   Fezile Barballi, kendisine geçtiğimiz günlerde İskân Dairesi’nden bir kağıt gelerek devlete ait olan evi işgal etmekle suçlandığını ve konutun boşaltmasının istendiğini söyledi.


   Bu yazı üzerine ilgili daireye gittiğini anlatan Barballi, müdürün kendisine işgalinde olan evin içerisindeki eşyaları dışarı çıkarmadığı takdire tutuklanıp hapse atılacağını söylediğini iddia etti.


    Ziyamet polisinin de evi boşaltmadığı taktirde tutuklanacağını söylediğini savunan Barballi, yetkililerin kendisini kandırdığını anlattı.


    Barballi, eşyalar evin avlusuna çıkarılır çıkarılmaz evin Naciye Alevkayalı’ya verildiğini ve tadilat yapılmaya başlandığını belirtti. 


   Alevkayalı’nın iki hane evi olduğunu, ona bu evin nasıl verildiğini soran Barballi, işin içine torpillerin karıştırıldığı iddiasında bulundu.