Ada Kart uygulaması geliyor!

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Denktaş, seçme ve seçilme hakkı dışında tüm vatandaşlık haklarından yararlanılabilecek yeni bir Vatandaşlık Yasa Tasarısı hazırlandığını, tasarının 'Ada Kart' diye bir uygulama olacağını açıkladı...

Vatandaşlık verilmesi kararları konusunda vicdanının rahat olduğunu çünkü Kıbrıs'ta yaşayanlara verildiğini belirten Serdar Denktaş, yeni bir Vatandaşlık Yasa Tasarısı hazırlandığını, tasarının "Ada Kart" diye bir uygulama öngördüğünü, bu kartın verileceği kişilerin seçme-seçilme hariç tüm vatandaşlık haklarından yararlanabileceğini açıkladı.

Önümüzdeki yıl yerel ve genel seçimin yapılacağını, belediye sayısının azaltılmasının bu seçime yetişemeyeceğini kaydeden Denktaş, DP olarak seçimden iyi sonuç beklediklerini, renkli bir seçim olacağını söyledi.

Rauf Denktaş Üniversitesi'nin surlar içindeki bir binada öğretime başlayacağını, konuyla oğlu Rauf ve arkadaşlarının ilgilendiğini belirten Serdar Denktaş "Rauf Denktaş Üniversitesi bu adanın hakikaten yıldızı olmak zorunda. Farklılığını ortaya koymak zorunda. Eğitim kalitesine öncelikli önem vermek zorunda" dedi.

“ÜNİVERSİTELER KALİTEYİ YÜKSELTMEYE ODAKLANMALI”

KKTC üniversitelerinin Orta Doğu'ya ve Türkiye'ye hitap eder noktada olduğunu doğru hareket ederek kaliteyi yükseltmek gerektiğini vurgulayan Denktaş, bina altyapıları çok güzel gelişen üniversitelerin şimdi artık eğitim kalitesini yükseltmeye odaklanması gerektiğini vurguladı.

Ülkeye öğrenci diye gelip başka işler yapan kişilerle ilgili önlemler aldıklarını, belli süzgeçler olacağını ifade eden Denktaş, aksi halde sorunun sosyal bir soruna dönüşeceğini kaydetti.

Merhum Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın anıt mezar projesiyle ilgili de bilgi veren Denktaş, anıt kısmının ölüm yıl dönümü olan ocak ayına kadar tamamlanmasına çalışıldığını söyledi.

Serdar Denktaş, basit işlerin bile neden yıllarca yapılmadığı sorusuna karşılık gerekçe olarak siyasetçilerin vatandaşların bireysel taleplerine karşı hep açık durmasını; bakanların bölgelerine ilgi göstermeye yönelmesini ve siyasilerin katılmak zorunda kaldığı açılış, düğün, davet vb. törenleri sıraladı.

Denktaş, kendisinin randevusuz görüşme yapmamaya çalıştığını, telefonlara bakmadığı için eleştirildiğini ama aksi halde hiçbir iş yapamayacak hale geleceğini anlattı.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Denktaş, bakanlığındaki bürokratların iş bilen kişiler olduğunu belirterek "Bu insanlar iş bilen bu insanlar olmasaydı ben maliyede başarılı olamazdım. Kurumsal hafızanın varlığı nedeniyle işler tıkırına girdi ve yürür” dedi.

Denktaş, vatandaşlara hitaben "Bir göreve atanmış kişinin layıkıyla görev yapmasını istiyorsak, bakanı bireysel iş takipçisi olarak görmekten vazgeçmeliyiz" diye konuştu.

"YA KAFA KAFAYA VERİP ÇÖZÜYORUZ YA DA GÖRMEZDEN GELİYORUZ"

Koalisyonların her zaman sorunlarla karşılaşabildiğini ama genel olarak hükümetin gayet iyi yürüdüğünü belirten Denktaş, çıkan sorunları Başbakan Hüseyin Özgürgün'le ya kafa kafaya verip çözdüklerini ya da bilerek görmezden geldiklerini söyledi.

Denktaş, hükümet çalışmalarında daha hızlı performans sergilenmesinin değişik güç gruplarının baskılarıyla engellendiğini ifade etti.