Washington, ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, Amerikan ordusunun Afganistan'dan 2014 yılında çekilmesinin ardından ülkedeki varlığını sürdürmesi gerektiğini söyledi.

Panetta, Pentagon'da düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, ABD'nin terörle mücadele misyonunda başarılı olması için Afganistan'daki varlığını ülkedeki askerlerini çekmeyi düşündüğü 2014 yılından sonrada sürdürmesi gerektiğini belirterek, "El Kaide'nin ülkede halen etkin olması ve gücünü artırmaya çalışması nedeniyle ABD'nin, 2014 yılında Afganistan'daki askerlerini çekmesinin ardından bu ülkede yine asker bulundurmaya ihtiyacı olacak" dedi.

Panetta, konuşmasında ne kadar bir askeri birliğin ülkede bırakılmasına ihtiyaç duyulacağına ve bu misyonun ne zaman tamamlanacağına yönelik bilgi vermedi, ancak terörle mücadelede ihtiyaç olan asker sayısının masada tartışıldığını söyledi.

Panetta, ABD'nin Afganistan'daki görevleri arasında Afgan güvenlik güçlerinin eğitimi ve bölgedeki ABD askerlerinin desteklenmesi olduğunu kaydetti.

ABD, 2014 yılına kadar belirlenen takvim kapsamında Afganistan'dan ordularını çekecek.

(AA/ID/GÜL)