: ABD’nin Güney Kıbrıs Büyükelçisi John Koenig, ülkesinin, Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik tüm çabaya destek vermeye hazır olduğunu ifade etti.

Fileleftheros gazetesi; “Yakında Hareketlilik Görüyorlar... Amerikanlar Kıbrıs Sorununda Yardımcı Olmaya Hazır Olduklarını İfade Ediyorlar” başlıklarıyla verdiği haberinde, EVROKO Başkanı Dimitris Silluris ile olan görüşmesinin ardından konuşan Koenig’in, Silluris ve partisinin görüşlerini dinlediğini, iyi bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade ettiğini aktardı.

Habere göre ABD’nin, Kıbrıs sorununda uzlaşıcı bir tutum sergilemesi için Türkiye’ye baskı yapıp yapamayacağı sorusuna yanıt veren Koenig, yıl içerisinde Kıbrıs sorunun çözümüne ilişkin bir sürecin başlamasını umduklarını belirterek, “Kıbrıs sorununda adil ve kalıcı bir çözüme ulaşma yönünde bu süreci nasıl destekleyeceğimize bakacağız” ifadelerini kullandı.

ABD SAVUNMA ATAŞESİ ONURLANDIRILDI   

Haravgi gazetesi ise, Güney Kıbrıs’ın, ABD Savunma Ataşesi Yarbay William Woods’u, Rum Savunma Bakanlığı ve Rum Milli Muhafız Ordusu’na (RMMO) verdiği hizmetlerden ötürü bir madalya ile onurlandırdığını kaydetti.

Habere göre tören sırasında konuşan Rum Savunma Bakanı Dimitris İliadis, Woods’a teşekkürlerini sunarak, Güney Kıbrıs ile ABD arasındaki “yapıcı” ve “dostane” ilişkilerden söz etti.

GÜNEY KIBRIS İLE POLONYA ARASINDA SAVUNMA İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI

Haravgi gazetesi bir başka haberinde Güney Kıbrıs ile Polonya arasında savunma alanında ikili işbirliği anlaşması imzalandığını yazdı.

Habere göre anlaşma, cuma günü Varşova’da Güney Kıbrıs’ın Polonya Büyükelçisi Andreas Zinonos ve Polonya Savunma Müsteşar Yardımcısı Robert Kupiecki tarafından imzalandı.

(HC/HÖ)