Limasol Türk Kooperatif Bankası (LTKB) 11 personelinin işine son vermesi ile gelişen olaylar farklı bir boyut almaya başladı.

İşten çıkarmalar hakkında Limasol Türk Kooperatif Bankasında başlatılan idari denetim Nisan ayından beri sürerken farklı boyutlar kazanmaya başlayan uygulama 75 yıllık camiada huzursuzluk yaratmaya başladı.

Konuyla ilgili süreci kaygıyla izleyen camiaya yakın kişiler Kooperatif Mukayyitliği denetçileri tarafından yapılan denetimlerden Banka çalışanlarının kaygı duyduğunu belirtirken 75 yıllık camianın CTP-BG tarafından yapılan uygulamaların baskı unsuru olarak kullanılmaya başlandığı ve etik dışı olduğu konusunda birleştiğini ifade etti .

Başbakanlık Yetkileri İle İntikam mı Alınmak İsteniyor?

Başbakanlığı bağlı Kooperatif Mukayyitliği’nin almış olduğu direktifle başlattığı denetim işten çıkarılan ve çoğunluğunun CTP-BG üyesi veya partiye yakınlığı ile bilinen kişilerden oluşması akla birtakım soruları getiriyor.

Kıbrıs Manşet’in konuyla ilgili yaptığı araştırma ve işten çıkarılanların basında yer alan açıklamalarının aylarca süren denetimler ile bankaya zarar verilmeye çalışıldığı ve böylece intikam alınarak bedel ödetilmeye çalışıldığı iddialarını doğrular nitelikte.

Öte yandan CTP-BG’ye yakın olan bazı çevreler ise parti taraftarı olan kişilerin işten çıkarılması CTP-BG’nin iktidar olduğu bir dönemde “nasıl olur da CTP taraftarları işten çıkarılır!” şeklinde tepkileri de doğurduğuna dikkat çekerken ayni çevreler işten çıkarılanların hakları için dava açıldığını belirttiler.

Parti Organlarından Tehditler Sürerken Banka ve Yetkili Sendika BASS Neden Susuyor?

Yerel seçimlere sayılı günler kala her gün farklı bir boyut kazanan olay ile ilgili işten çıkarılan kişilerin mahkemede açtığı dava sürerken Limasol Türk Kooperatif Bankası camiasına karşı yapılan açıklamalar tehdit boyutunda olduğu gündeme bomba gibi düştü.

Hukuksal süreç devam ederken LTKB’ye önce CTP-BG gençlik kolları ve mahalli örgütlerden gelen baskıların ardından konunun parti MYK’sına kadar uzandığı ve “Bankaya gününü göstereceğiz” söylemlerinin kabul gördüğü yönündeki iddiaların kamuoyuna yansıması ile birlikte camia içerisinde endişenin arttığına da dikkat çeken ayni çevreler, devlet otoritesini kullanarak tehditlere varan baskının kamu vicdanında ciddi yaralar açacağının altını çizdi.

Devlet mekanizmasına karşı güven erozyonuna da yol açacak uygulamalar ve baskı karşısında Limasol Bankası yönetimi ve bankada örgütlü olan BASS sendikası tarafından tek bir açıklama yapılmamasının kurumun siyasi ve idari baskı altında tutulduğu görüşünü desteklediğine dikkat çeken görüşüne başvurduğumuz bazı

uzmanlar, halen mahkemede olan konuya demokrasiye leke sürmeyecek şekilde ortak akıl ile çözüm bulunmasını istediler.


KIBRIS MANŞET - Özel Haber