Sahte Kıbrıs Cumhuriyeti Kimlik Kartı hazırlayan 66 kişilik çetenin üyelerinden biri olduğu iddia edilen şahıs yakalandı 

Girne’de 2005 yılında bir araçta yapılan aramada ele geçirilen sahte Kıbrıs Cumhuriyeti Kimlik Kartları ile ilgili yapılan soruşturmada işin ucunun 66 kişilik bir çeteye dayandığı ortaya çıkmıştı. Aralarında Ömer Akçay isimli şahsında bulunduğu iddia edilen çete üyeleri aynı tarihte yurt dışına kaçmıştı. Suçla bağlantılı olarak arananlar listesindeki isimlerden biri olan zanlı Akçay’ın önceki gün ülkeye giriş yaptığı tespit edildi. Gözaltına alınan zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 

ARAÇTAN ÇIKANLARIN UCU ÇETEYE DAYANDI 
Duruşmada aktarılan bilgilere göre, Girne polisi 2005 tarihinde gerçekleştirdiği operasyonda Necdet Kurban isimli şahsın aracının bagajında 50 canlı mermi, kurusıkı tabanca ve birçok sahte Kıbrıs Cumhuriyeti kimlik kartı ele geçirdi. Ele geçirilen sahte belgelerle ilgili yapılan soruşturmada aralarında zanlının da bulunduğu 66 kişilik bir çetenin sahte kimlik kartları hazırladığı ancak çetenin üyelerinin bir kişinin refakatinde ülkeden kaçtıkları ortaya çıktı. Söz konusu tarihlerde sahte kimlik kartı düzenlediği tespit edilen zanlı 2005 yılından aranan şahıs ilan edildi. 

YILLAR SONRA GERİ GELDİ 
Poliste hakkında soruşturma dosyası bulunan zanlı önceki gün Ercan Havalimanı’ndan ülkeye giriş yaptığı tespit edilerek gözaltına alındı. Zanlı dün tutuklama talebi ile mahkemeye çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri alındı. Bu süre içerisinde geçmiş yıllara ait kanıtların inceleneceği belirtildi. 
Soruşturma amaçlı hakkında üç gün tutukluluk emri verilen zanlı, 2005 yılında iş için Kuzey Kıbrıs’a geldiğini, iki gün kaldığını, bu süre içerisinde sadece işyerinde kaldığını öne sürdü. 

STARKIBRIS