Karpaz açıklarında bir sürat teknesinin batması ve 2’si çocuk 6 Suriyelinin öldüğü insan kaçakçılığı olayıyla ilgili tutuklanan 4 kişinin ileri soruşturmalarında yeni suçları ortaya çıkarken, polisin bir kişiyi daha aradığı açıklandı.  Polis bülteninde, “onaylanmış liman olmayan bir yerden KKTC’den izinsiz çıkış ve KKTC’ye izinsiz giriş yapmak” başlığıyla yer alan bilgiye göre, dün bulunan cesetlerle ilgili soruşturmada tutuklananların haziran ayından beri işlediği başka insan kaçakçılığı suçları saptandı.

3 BİN 500 TL’YE YENİERENKÖY’DEN TÜRKİYE’YE


Olayla ilgili tutuklanan 40 yaşındaki erkek A.T.’nin, N.K.(E-24), Z.S.(E-41) ve Y.G. (E-31)’nin teşvikleriyle “Patriot” isimli sürat teknesiyle; haziran ayında Yenierenköy’de, Cyprus Pearls isimli tatil köyünün sahilinden, 3 bin 500 TL karşılığında, kimlikleri tespit edilemeyen biri kadın, biri erkek iki kişiyi Türkiye’de bir sahile götürdüğü; onaylanmış liman olmayan bir yerden KKTC’den izinsiz çıkış yaptıkları belirtildi.


SİLİFKE’DEN 6 BİN VE 7 BİN DOLARA BALALAN’A


A.T’nin, ağustos ayında onaylanmış liman olmayan Balalan balıkçı barınağından, KKTC’nden izinsiz çıkış yaparak, Türkiye’nin Silifke sahiline yakın bir kıyıdan 6 bin ABD Doları karşılığında kimlikleri tespit edilemeyen 5 erkek şahsı getirip, KKTC’nde onaylanmış liman olmayan Balalan kıyısından izinsiz çıkış yaptırdığı saptandı.

Zanlının 22 Ağustos’ta ise yine Balalan balıkçı barınağından çıkarak Silifke’ye giderek bu kez 7 bin Dolar karşılığı kimlikleri belirlenemeyen 5 erkeği Balalan kıyısından, izinsiz şekilde ülkeye soktuğu da anlaşıldı. Polis halen tutuklu 4 zanlı yanında ortaya çıkarılan suçlarla bağlantısını tespit ettiği bir kişiyi arıyor.

(TAK)