Dört basın örgütü, Sağlık Bakanı Ali Pilli'ye çağrıda bulunarak, ülkedeki koronavirüs vakalarıyla ilgili açıklamalarını tüm basına aynı anda yapmasını istedi.

Dış Basın Birliği, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti ve Basın Emekçileri Sendikası imzasıyla yapılan ortak açıklamada, koronavirüs salgının etkisini hissettirdiği ülkede basına büyük görev düştüğü, doğru haberlerin en hızlı şekilde verilmesi, kamuoyunun endişelerinin giderilmesi ve daha da önemlisi gelişmelerden haberdar olma hakkının ancak ve ancak basının doğru bilgiye hızlı şekilde ulaşabilmesiyle mümkün olduğu vurgulandı.

Bilgi akışındaki eksikliğin ciddi bir sorun haline geldiği kaydedilen açıklamada "Sağlık Bakanlığı çalışanlarının canlarını dişlerine takarak çalıştıklarından hiç kuşkumuz yoktur. Ancak kamuoyunun aydınlatılması da bu mücadelenin kritik parçalarından biridir. Ne yazık ki bugün yaşanan örnekle birlikte bu bilgi akışının sağlıklı yürümediğini bir kez daha gördük" denildi.

Sağlık Bakanı Ali Pilli'nin açıklamalarını BRT'ye yapmayı tercih ettiği belirtilen açıklamada, tüm dünyada yapıldığı gibi her gün aynı saatte yapılacak bir basın duyurusu ya da canlı yayın gibi basit çözümle bu sıkıntının üstesinden gelinebileceği ve bunun BRT üzerinden yapılabileceği kaydedildi.

4 basın örgütünün açıklamasında Sağlık Bakanı Pilli'ye şu çağrı yapıldı:

"Lütfen açıklamalarınız tüm basına aynı anda verilsin. Tüm basın çalışanlarının BRT izlemek dışında kendi kurumları için içerik üretmek zorunda olduklarını hatırlayın. Şeffaflık böylesi kritik bir dönemde kamuoyunun en çok ihtiyaç duyduğu şeydir. Tarama testi ve tanı kiti tartışmaları paylaşılan bilgilerin de yetersiz olduğunu ortaya koymaktadır. Lütfen kamuoyunu aydınlatacak bilgileri paylaşmaktan çekinmeyin. Basının gerçekleri kamuoyuna en doğru ve hızlı şekilde iletmek dışında bir gailesi olmadığını hatırlayın."

Açıklamada, halka da "evde kalın sağlıklı kalın" çağrısında bulunuldu.