Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu, 3 Aralık Dünya Engelliler Dayanışma Günü’nü bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlayacak.

Kıbrıs Türk  Görmezler,  Ortopedikler,  İşitme –Konuşma Engelliler, Zihinsel Engelliler Dernekleriyle Spastikleri Koruma Cemiyeti’nden oluşan Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu heyeti,  3 Aralık Pazartesi saat 09.15’de Atatürk, 09.35’de ise Dr. Fazıl Küçük’ün anıtlarını ziyaret edip çelenk koyacak. Heyet 09.55’de Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş kabrini ziyaret ederek çelek sunacak.

Federasyon’dan yapılan açıklamaya göre, etkinlikler çerçevesinde Pazartesi saat 10.20’de Kıbrıs Türk  Görmezler Derneği Mehmet Ali Tatlıyay Eğitim Kültür Salonu’nda, Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu’na bağlı dernek başkanları aktif üyeleri ve Türkcell yetkililerinin katılımlarıyla basın toplantısı düzenlenecek.

Federasyon aynı gün saat 11.30’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, 14.00’de Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 15.30’da Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan’a nezaket ziyaretinde bulunacak.

Ziyaretlerde, 14 maddede toplanan engellilerle ilgili istem paketi yetkililere iletilecek.

Açıklamada, 3 Aralık Dünya Engellilerle Dayanışma Günü’nün Birleşmiş Milletler kararıyla bu yıl 19’uncusunun kutlanacağı da kaydedildi.

(MP/HY/KAR)