23 POLİS NAKLI YARGIDA!

10 Ekim’de açıklanan nakillerle ilgili, Polis Okul Müdürlüğünden Mağusa Polis Müdür Yardımcısı görevine nakledilen Bekir Abatay, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Polis Genel Müdürlüğü ve Polis Hizmetleri Komisyonu aleyhine dava açtı.


Polis Teşkilatında 10 Ekim’de açıklanan 23 üst rütbeli polis nakillerinde haksızlık yapıldığı gerekçesiyle konu Yüksek İdare Mahkemesi’ne taşındı. 

Polis Okul Müdürü iken Mağusa Polis Müdür Yardımcılığı’na nakledilen Bekir Abatay, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Polis Genel Müdürlüğü ve Polis Hizmetleri Komisyonu aleyhine dava açtı. Abatay,  “yürütmenin (nakillerin) durdurulması” için ara emri istidası dosyaladı.

YİM’de dün ön görüşmesi yapılan davada, dosyaya başka ilgili şahısların da dahil olabileceği görüşülerek, dava 8 Kasım’a ertelendi.

 İlgili şahısların davaya taraf olması ve Savcılığın ‘yürütmenin durdurulması’na itiraz dosyalandıktan sonra ara emrinin görüşülmesine geçilecek.

Avukat Boyra: “İlgili şahısların dahil edilmesi söz konusu”

Dava avukatı Boysan Boyra, Polis Okul Müdürlüğü’nden Mağusa Polis Müdürlüğü Yardımcılığına gönderilen Bekir Abatay’ın yürütmenin durdurulması için ara emri istidası dosyaladığını açıkladı.

Dava istidasının henüz görüşülmediğini, ilgili şahıs olarak davaya dahil edilmesi gereken başka kişiler olabileceğini aktaran Boyra, mahkemenin bununu tezahür etmekte olduğunu aktardı. İlgili şahısların davaya taraf olduktan ve itiraz dosyalandıktan sonra ara emrinin gündeme geleceğini aktaran Boyra, bu maksatla davanın 8 Kasım’a ertelendiğini açıkladı. 8 Kasım’da muhtemelen Başsavcılığın yürütmeyi durdurma talebine karşı itiraz dosyalayacağını ve davaya dahil edilmesi gereken kişiler hakkında da bir sonuca varılmış olacağını ifade etti.

23 nakil

Hatırlanacağı üzere Nakil Tüzüğü gereği, 16 Ekim 2017 tarihinden geçerli olmak üzere 10 Polis Müdür Muavini, 6 Polis Başmüfettişi, 2 Polis Müfettişi, 1 Polis Müfettiş Muavini ve 4 Polis Çavuşu’nun nakilleri yapılmıştı.

Yeni nakillere göre; Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Müdürü olan Ahmet Beşerler İskele Polis Müdürlüğü’ne, PGM İdari Polis Müdürü olan Sıtkı Erkıvanç Girne Polis Müdürlüğü’ne, İskele Polis Müdürü Hüseyin Sağıroğlu ise Polis Okulu Müdürlüğü’ne getirilmişti.

Güzelyurt Polis Müdür Yardımcısı olan Kaan Saçar PGM İdari Polis Müdürlüğü’ne getirilirken, PGM İdari İşler ve Özlük İşleri Müdürü olan Hüseyin Kadir Çete de Trafik Müdürü olmuştu. Girne Polis Müdürü olan Ali Adalıer ise Güzelyurt Polis Müdür Yardımcısı olurken, Polis Okul Müdürü olan Bekir Abatay ise Mağusa Polis Müdür Yardımcısı olmuştu. Siyasi Polis Müdürü Vasvi Arkın Lefkoşa Polis Müdürlüğü İdari Polis Amirliği’ne getirilirken, Özel Soruşturma Birim Sorumlusu Gökay Karagil Mağusa İdari Polis Amirliğine getirilmişti. Mağusa Polis Müdür Yardımcısı Mustafa Ceylanlı ise PGM İdari İşler ve Özlük İşleri Müdürlüğü görevine getirilmişti.

Kaynak: Yenidüzen - Didem MENTEŞ