ATUN: “ÇALIŞTAYLAR EKONOMİK PROGRAMIN HARCINI KOYACAK”

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı tarafından düzenlenen ve organizasyonunu Management Center’in yaptığı 2013-2015 Ekonomik Programı hazırlıklarına yönelik çalıştaylar başladı.

Ekonomistler, sivil toplum örgütleri, sendikalar, akademisyenler ve halkın çeşitli katmanlarından katılımcılarının yer aldığı çalıştayın Lefkoşa-Girne bölgesel toplantısı için katılımcılar bugün Lefkoşa Merit Otel’de bir araya geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, çalıştayın başında konuşan Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, düzenlenecek çalıştaylarla ekonomik programın harcını koyacaklarını söyledi.

Atun, ekonomik program çalışmalarına erkenden başlamak istediklerini ve bunu yaparken hükümet kanadıyla birlikte programın mutfağında sivil toplum örgütleri ve temsilcilerinin de yer almasını çok arzuladıklarını belirterek, bu amaçla davetler yaptıklarını kaydetti. Bakan Atun, ekonominin ileriye götürülmesi için program hazırlamanın şart olduğunu belirterek çalıştayda katılımcılarla birlikte programın harcını koyacaklarını söyledi.

Çalışma grupları oluştururken halkın farklı kesimlerinde yer alan örgütlerin çalıştaylarda yer almasının öngörüldüğünü hatırlatan Atun, katılımcılar sayesinde halkın kendi programını, kendi beklenti ve taleplerine göre hazırlama imkanı bulacağını ve bu anlamda çalışmalara yön verileceğini söyledi.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Atun, “Bu, aynı zamanda toplumsal uzlaşıyı sağlama yönünde de önemli bir adım olacaktır. Bu toplantılar Lefkoşa ve Girne dışında Gazimağusa ve İskele ile Güzelyurt ve Lefke ile birlikte 3 toplantı şeklinde yapılacak” dedi

Gerek sendikaların, gerekse iş dünyasının şikayet ettikleri en önemli konuların başında kayıtdışı ekonominin geldiğini hatırlatan Bakan Atun, çünkü bu durumun bir rekabet ortamını bozduğunu ve devlet gelirlerinin gelişimini engellediğini söyledi, bu konu başlığının da çalıştayda gündeme gelmesini diledi.

Bakan Atun’un yaptığı konuşmanın ardından çalıştay, basına kapalı olarak devam etti.

BASINA BAŞSAĞLIĞI

Atun konuşmasında BRTK kameramanı Cüneyt İnançoğlu’nun dün akşam kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesinden dolayı basın mensuplarına başsağlığı da diledi.  İnançoğlu’nun hayatını kaybetmesinden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getiren Atun, başta BRT ailesi olmak üzere tüm basın çalışanlarına başsağlığı diledi.