KURUCU CUMHURBAŞKANI RAUF RAİF DENKTAŞ’IN ANIT KABRİ’NDE TÖREN  DÜZENLENDİ

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı etkinlikleri kapsamında Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf  Raif  Denktaş’ın Anıt Kabri’nde tören düzenlendi.

Törene Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Türkiye Büyük Millet Meclisi adına Türkiye Büyük Millet Meclisi İdare Amiri Ömer Faruk Öz, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Türkiye Hükümetini Temsilen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça K.T. Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, Türk Silahlı Kuvvetleri adında Oramiral Bülent Bostanoğlu, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Baki Kavun, 28. Tümen Komutanı Tümgeneral Tayyar Süngü, 39. Tümen Komutanı Tümgeneral  İbrahim Yılmaz, Ana Muhalefet Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, bazı bakanlar, Denktaş’ın eşi Aydın Denktaş ve çocukları katıldı.

Tören saygı marşı eşliğinde saygı duruşu ile başladı. İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesinin ardından anıta protokol sırasına göre çelenk konuldu. Tören Cumhurbaşkanı Eroğlu ile Cumhurbaşkanı Gül’ün Anıt Özel Defteri’ni imzalamasıyla sonra erdi.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Eroğlu anıt özel defterinde şu düşüncelere yer verdi:

“Kıbrıs Türkünün özgürlük ve eşitlik mücadelesinin timsali, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucusu, Kıbrıs davasının yılmaz savunucusu ve milletimizin yetiştirdiği gerçek kahraman Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş, Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 40’ıncı yıldönümünde huzurundayız.

Bağımsızlık ve Özgürlük mücadelesi olan milli davamızı büyük özveri ve dirayetle savunarak Kıbrıs Türk Halkı’nın Anavatan’ıyla kucaklaşıp, bağımsızlık ve özgürlüğüne kavuşmasına önder oldunuz. Bu efsanevi mücadelenizi Kıbrıs Türk Halkı her zaman hatırlayacak ve sonsuza dek minnetle anmaya devam edecektir.

Bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün temelinin atıldığı bu anlamlı günün yıldönümünde sizi ve daha arkadaşlarınızı minnet ve şükranla anıyor manevi huzurunuzda saygıyla eğiliyoruz.

Ruhunuz şad olsun.”

GÜL

Türkiye Cumhurbaşkanı Gül de şu ifadelere yer verdi.

“Kıbrıs Türk Halkını özgürlük ve huzur ortamına kavuşturan, Barış Harekâtının 40’ıncı yıldönümünü coşku ile kutluyoruz.

Tüm hayatınızı varoluş mücadelesine adadığınız kahraman Kıbrıs Türk Halkı, dirayetli liderliğinizde gerçekleştirdiği onurlu mücadelesinin en anlamlı eseri olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle, geleceğe güvenle bakmakta ve kararlı bir şekilde aydınlık yarınlara yürümektedir.

Yaktığınız özgürlük meşalesi Kıbrıs Türk Halkı’nın yolunu aydınlatmaya devam edecektir.

Bu anlamlı günde aziz hatıranızı bir kez daha şükran ve saygıyla anıyoruz.

Ruhunuz şad olsun.”