MÜCAHİT KOMUTANLAR DERNEĞİ: “KKTC’Yİ SONSUZA DEK YAŞATMAYA KARARLIYIZ”

Lefkoşa, 18 Temmuz 13 (.): 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 39. yılı nedeniyle bazı dernek ve toplum örgütleri mesaj yayımladı.

Mücahit Komutanları Derneği Genel Başkanı Gözkamaş Ergüneş yayımladığı mesajda, Mehmetçik ve Mücahit’in kanları ile sınırları çizilen KKTC’yi sonsuza dek yaşatmaya kararlı olduklarını vurguladı.

Ergüneş mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Mutlu Barış Harekatı’na katılan tüm Mehmetçik ve Mücahitlere şükranlarımızı iletir, şehitlerimizi saygı ve rahmetle anarız.”  

MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ

Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Sümmani Salman da, ülkenin kalkınması ve halkın refah içerisinde geleceğe umutla bakması için gerekenin yapılacağına inanç belirterek, bu amaçla çaba sarf edeceklerini kaydetti.

Salman mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kıbrıs’ta sonsuz dek yaşayacak KKTC’nin kuruluşuna atılan ilk adım olan 20 Temmuz Mutlu Barış Harekatı, tüm Kıbrıs Türk halkına daha mutlu günler getirmesi dileğiyle kutlu olsun. 20 Temmuz, yalnızca 39 yıl değil, Kıbrıs Türkü var oldukça yaşayacaktır.

Bu mutlu günde, 20 Temmuz 1974’e kadar mücadele eden, direnen Kıbrıs Türk halkına, Türkiye Cumhuriyeti halkına ve Türk Silahlı Kuvvetlerine şükranlarımızı arz ederiz.”

EMEKLİ MÜCAHİTLER DERNEĞİ

Emekli Mücahitler Derneği Başkanı Mehmet Salih Direktör gün nedeniyle yayımladığı mesajda, bugünlere gelmenin Kıbrıs Türk halkına nelere mal olduğunu unutmamaya, Atanın yolundan hiç ayrılmamaya, dışa karşı uyanık olmaya, Milet için tüm kurum ve kuruluşları daima ve beraberlik içinde bulunmaya davet etti.

Direktör mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Özgürlüğümüzü kutladığımız bugünlerde, bu uğurda şehit düşen kardeşlerimizi rahmetle anarken mukavemetçi mücahit kardeşlerimize, ordumuza ve bizleri daima destekleyen yüce milletimize sonsuz şükranlarımızı sunarız.” 

MİDYATLILAR BÜTÜNLEŞME VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ

Midyatlılar Bütünleşme ve Yardımlaşma Derneği Faysal Dağdelen, 20 Temmuz’un Kıbrıs Türklerinin bağımsızlığını, özgürlüğünü dünyaya ilan ettiği unutulmaz bir gün olduğuna dikkat çekerek, yüce Türk milletinin, KKTC bayrağının sonsuza dek dalgalanması için elinden geleni yapacağını söyledi.

Dağdelen mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kıbrıs Türk’ü için mücadele veren liderimiz Dr. Fazıl Küçük, Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş olmak üzere, şehit düşen askerlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.”

KKTC MALATYALILAR KÜLTÜR DERNEĞİ

KKTC Malatyalılar Kültür Derneği Başkanı Bayram Özel de, Kıbrıs Türk halkının Rumların zulmüne karşı yıllarca vermiş olduğu mücadelenin, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’nin adaya barış ve huzuru getirmesinin 39. yılının kutlandığını söyledi.

Özel, “KKTC’nin kurulmasına önder olan Lider Dr. Fazıl Küçük, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ve şehitleri rahmetle anıyor, TSK, mücahitler ve gazilere saygılarımızı sunuyoruz” dedi.

(TUĞ/ŞEB)