20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı etkinlikleri, Devlet Türk Müziği Topluluğu ve Devlet Türk Halk Müziği Topluluğu’nun birlikte sahne alarak sunduğu “40. Yıl Konseri” ile başladı.

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre, Milli Günleri Kutlama Merkez Komitesi Başkanlığı ve Kültür Dairesi Müdürlüğü’nün organizasyonu ile gerçekleştirilen konser, dün akşam Lefkoşa’da Atatürk Kültür Merkezi’nin bahçesinde yer aldı.

Halka açık ve ücretsiz olarak düzenlenen konserde, “Ey Lefkoşa”, “Vapurum Üç Borulu” ve “Mağusa Limanı” gibi Kıbrıs şarkılarının yanı sıra klasikleşmiş Türk Müziği ile Türk Halk Müziği eserleri çalınıp söylendi.

Devlet Türk Müziği Topluluğu’nun Şefi Tuncay Langal ile Devlet Türk Halk Müziği Topluluğu’nun Şefi İlker Dölek’in dönüşümlü olarak yönettiği orkestrada; “Devlet Türk Müziği Topluluğu’nun müzisyenleri Mehmet Şah, Serkan Çırakoğlu, Taner Şah, Lale Langal, Halil Selçuk, Mustafa Aksaç, Ertaç Uçaner, Hasan Korkmazel, Yusuf Erhan Binici ve Devlet Türk Halk Müziği Topluluğu’nun müzisyenleri Ahmet Cengiz Öktem, Hüseyin Evre, Hakan Aşık, Hüseyin Bavik, Nafiz Dölek, Emre Çeker, Mahmut Müezzinler, Yusuf Erhan Binici, Suzan Evre yer aldı. Koro ise Devlet Türk Müziği Topluluğu’ndan Bahar Barlasoğlu, Çiğdem Uyar, Serap Sayar, Agah Emre Çınar, Barış Aksoy, Emir Hüseyin, Naci Ertok, İrfan Batu ile Devlet Türk Halk Müziği Topluluğu’ndan Ceyhan Cambaz, Emine Sivri, Fatma Bozlakoğlu, Gonca Erdemli, Mükerrem Gökkaya, Nilgün Eryener, Pembe Urkan, Sevim İlhan, Seyhan Cambaz, Sezgin Şerifoğlu, Ahmet Bayırlı, Ahmet Eşsizer, Ahmet Kaya, Atanur Ural ve Hüseyin Urkan”dan oluştu.