2. CUMHURBAŞKANI TALAT OYUNU GİRNE 19 MAYIS TMK’DA KULLANDI

TALAT “KIBRIS TÜRK HALKI DEMOKRASİSİ AÇISINDAN ÖNEMLİ ADIM ATIYOR”

 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, bugün gerçekleştirilen yerel seçimlerde oyunu Girne 19 Mayıs TMK’da kullandı.

Oyunu saat 10:00’da 81 nolu sandıkta eşi Oya Talat ile birlikte kullanan Talat,  ardından basına açıklama yaptı.

TALAT “KIBRIS TÜRK HALKI DEMOKRASİSİ AÇISINDAN ÖNEMLİ ADIM ATIYOR”

2’inci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat yaptığı açıklamada, bugüne kadar görüş ve projelerini ortaya koyan aday ve siyasi partiler yerine bugün seçmenin konuşacağını belirterek, yapılacak seçimde, seçmenin yerel yönetici ve meclis üyeleri yanında anayasa değişikliğini oylayacağını kaydetti.

Oy verme seçme ve seçilmenin demokrasinin vazgeçilmez temeli olduğunu  ifade eden Talat, ciddi sıkıntılar bulunan ülkede bu sıkıntıları yaz sıcaklarının da artırdığını söyledi.

Mehmet Ali Talat yerel seçimlerle ilgili düşüncelerini ise şöyle ifade etti:

“Ciddi sıkıntı bulunan ülkede yaz sıcakları da bunu biraz artırıyor ama, herşeye rağmen geleceğe umutla  bakıyoruz. Kıbrıs Türk halkı demokrasi açısından çok önemli bir adım atıyor. İradesi bugün bir kez daha ortaya çıkacak. Kıbrıs Türkünün bundan sonraki yıllarda da iradesini ortaya koyacağı adımları atması gereği olduğunu düşünüyorum. Bu, en büyük boyut olan Kıbrıs sorununda yaşanacak. Kıbrıs Türkü kendi kaderi ve dünya ile olan bağlarıyla ilgili yeniden karar verecek. O gün gelinceye kadar iç demokrasimizde olgunlaşmaya devam edeceğiz.”

Talat sözlerinin sonunda seçimlerin hayırlı olmasını diledi.