2 adet güneş paneli çaldı, tutuklandı…

Gamze PİR BAYKUR

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Mağusa Büyük Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren “Saf Triton” isimli iş yerine ait 2 adet güneş paneli sirkat ettiği iddiasıyla tutuklanan zanlı Abdurrahman Lekesiz hakkındaki soruşturma tamamlandı. Almış olduğu tutukluluk süresinin dolmasının ardından “Sirkat” suçlamasıyla ilgili olarak dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Lekesiz, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

Soruşturma tamamlandı…

Meselenin tahkikat memuru, 30 Aralık 2018 ile 2 Ocak 2019 tarihleri arasında Büyük Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren “Saf Triton” isimli iş yerinin önünden su ısıtmada kullanılan 1300 TL değerindeki 2 adet güneş panelinin sirkat edildiğini belirtti. Mesele ile ilgili olarak tespit edilen zanlı Abdurrahman Lekesiz’den yapılan ilk soruşturmada kendisinin olay tarihlerinde Mağusa Devlet Hastanesi’nde yattığını beyan ettiğini söyleyen tahkikat memuru, Mağusa Devlet Hastanesinden yapılan soruşturmada zanlının hastanede yatmadığının tespit edildiğini açıkladı. Tahkikat memuru, yine mesele ile ilgili olay yerinden ve çevresinden temin edilen kamera görüntülerinden yapılan incelemede ise zanlının kullanımında bulunan araca benzer özelliklerde bir araç tespit edildiğini açıkladı. Zanlının 3 Ocak 2019 tarihinde tutuklandığını anımsatan tahkikat memuru, 4 Ocak 2019 tarihinde mahkemeye çıkarılan zanlı aleyhine 3 günlük tutukluluk süresi temin edildiğini söyledi. Tahkikat memuru, alınan 3 günlük tutukluluk süresinde, zanlının kullanımındaki cep telefonun görüşme dökümlerinin incelendiğini ve yapılan incelemede zanlının Dörtyol köyüne su tesisatı için güneş paneli götürdüğünün öğrenildiğini belirterek, müştekiye ait 2 adet güneş panelinin Dörtyol köyünde tespit edildiğini açıkladı. Zanlı aleyhine yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten tahkikat memuru, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Tutuksuz yargılanacak…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Umut İnan, zanlı Abdurrahman Lekesiz’in kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmasına ve zanlı lehine 1 KKTC vatandaşının 75 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.