MECLİS BAŞKAN YARDIMCISI ÜSTEL MESAJ YAYIMLADI

 Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı ve UBP Milletvekili Ünal Üstel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mesajında, Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıktığı günün umut, inanç ve mücadele kararlılığının simgesi olduğunu ifade eden Üstel, 19 Mayıs’ın yılgınlık içindeki millete bağımsızlık için azim, kararlılık ve kurtuluş inancı aşılandığı gün olduğunu belirtti.

“Bundan dolayı geleceğin teminatı olan gençlere böyle bir günün armağan edilmesinin anlamı büyüktür. Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ni emanet ettiği gençlerimiz yarınlarımızın güvencesidir” diyen Üstel, eğitimli, yeniliklere açık, kendine güvenen ve gelişmiş Türk gençliğinin  ülkemizi başarıya taşıyacağını kaydetti.

Üstel mesajında şu ifadelere yer verdi: “Ülkemiz, hedefi olan modern ve çağdaş bir ülke seviyesine, güçlü ve özgür bireylerle ulaşacaktır. Gençlerin sorunlarının çözümü için yeni modelleri ve fikirleri ortaya çıkaracaktır.

Gençliğin enerjisine ve yeteneğine güvenmeliyiz. Bundan sonra ulus olarak üzerimize düşen en temel görev, gençlerimize çok daha kalkınmış, çok daha gelişmiş, çok daha müreffeh bir ülke bırakmak olmalıdır. Bu bayramın hatırlattığı unsurlardan biri  de hiç şüphe yoktur ki, spordur. Sporun, hem beden hem kişilik hem de ruhsal gelişime yaptığı olumlu katkıyı unutmadan, gençler olarak hayatınızın içine yerleştirmelisiniz.”

Bu kutsal emaneti korumak ve yaşatmak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmanın, gençlerin en başta gelen görev ve sorumluluğu olduğunu dile getiren Üstel, gençlerin geçmişi çok iyi bilmeleri, tarihten dersler çıkarmaları ve gençlerin geçmişe takılmadan sürekli geleceğe bakmalarını gerektiğini vurguladı.

Üstel, “Bizlere bu armağanı veren Büyük Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş  Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyorum. Siz sevgili gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.