ŞEHİT AİLELERİ VE MALUL GAZİLER DERNEĞİ İLE EMEKLİ ASTSUBAYLAR DERNEĞİ MESAJ YAYIMLADI

Lefkoşa, 17 Mart 15 (.): Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Genel Başkanı Ertan Ersan, geçmişi büyük kahramanlıklar ve fedakarlıklarla dolu yüce Türk ulusunun altın harfler ile yazılmış şanlı tarihinin her satırında, şehitlerin ayrı bir yeri ve büyük bir önemi olduğunu söyledi.

Ersan, gün nedeniyle yayımladığı mesajda, yüce Türk ulusunun bağımsızlığı, egemenliği, özgürlüğü, şerefi ve onuru için dünyanın dört bir yanında, denizde, havada ve karada canlarını seve seve feda eden Aziz Şehitleri, yüreklerinde hissederek bir kez daha andıklarını belirtti.

Ersan şöyle devam etti:

“Onları anarken dünyaya bir kez daha sesleniyoruz. Bizler, özgürlüğümüzden, bağımsızlığımızdan, egemenliğimizden ve Anavatan Türkiye’nin garantörlüğünden asla vazgeçmeyeceğiz. Aziz Şehitlerimizin ruhları şad olsun.”

EMEKLİ ASTSUBAYLAR DERNEĞİ

Emekli Astsubaylar Derneği Genel Başkanı Esen Ömürlü de, tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan ve bu uğurda büyük bedeller ödeyen aziz Türk milletinin hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmediğini, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını, canı ve kanı pahasına korumasını bildiğini söyledi.

Ömürlü, Çanakkale Zaferi’nin de Türk askerinin yokluklar içerisinde imkansızı başardığı, vatan sevgisini ve iman gücünü en üst safhada ortaya koyduğu bir destan olduğuna dikkat çekerek, bu destanın her satırında insanlık onuru olduğunu kaydetti.

Bu onurun düşmana sadece silahlı mücadelede değil, verdiği insanlık dersi örnekleriyle de baş eğdiren aziz Mehmetçiklere ait olduğunu ifade eden Ömürlü, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma gününün, Türk milletinin özgürlük ve vatanı için gerektiğinde neleri feda edebileceğini bir kez daha kanıtladığı bir dönemi simgelediğini söyledi.

Üzerinde bağımsız ve özgür olarak yaşanan vatan topraklarında bağımsızlığın, özgürlüğün simgeleri olarak gönüllerde yaşayan aziz şehitlere borçlu olunduğunu belirten Ömürlü,  “Onların vatan ve millet için yaptığı fedakarlığın değeri, hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar yüce ve büyüktür” dedi.

Ömürlü mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferinin 100.yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anar, gazilerimize şükranlarımızı sunarız.

Aziz Şehitlerimiz, ruhunuz şad olsun.”

(TUĞ/HÖ)