Girne’nin en işlek caddelerinden biri olan Ziya Rızkı Caddesi’nde yaşanan olay, hem görenleri hem de duyanları hayrete düşürdü. 
   Nuri Dadı isimli genç, geçtiğimiz gece saat 00.10 sıralarında eski nişanlısı S.D’yi başka bir erkekle görüştüğü gerekçesiyle, yol içinde, boğazını sıkıp, yumruk atarak ciddi şeklide darp etti. Hızını alamayan Dadı, S.D’yi, o esnada yolda geçmekte olan bir taksiye bindirerek zorla kaçırdı. Olayın polisin bilgisine gelmesinin ardından Nuri Dadı, yakalanarak gözaltına alındı. 
   Olay anında kanında 173 promil alkol olduğu belirlenen Nuri Dadı, dün Girne Kaza Mahkemesi’nde Yargıç Şerife Katip Kır’ın huzuruna çıkarıldı ve ileride yargılanmak üzere teminata bağlandı.
   Girne Polis Müdürlüğü adına meselenin soruşturmasını yürüten polis memuru Mustafa Özmüezzin mahkemede yeminli şahadet verdi.
   Zanlının “insan kaçırma” ve “ciddi darp” suçlarından methaldar olduğunu belirten Özmüezzin, meseleyle ilgili soruşturmasını tamamladığını söyleyerek, ileride yargılanmasını sağlayacak uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.
   Bu talebin ardından Yargıç Şerife Katip Kır, zanlının pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının yasaklanmasına, 3 bin TL nakdi teminat yatırmasına ve KKTC vatandaşı bir kişinin 50 bin TL’lik kefalet senedi imzalaması karşılığında yargılanıncaya kadar serbest kalmasına karar verdi.
   Mahkemenin bağladığı teminat şartlarını yerine getiremeyen Nuri Dadı, şartları yerine getirene ya da yargılanıncaya kadar hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.