“15 yaşından beri bağımlıyım; uyuşturucu baronu değilim”

15 gün içinde iki kez uyuşturucu ile yakalanan Alper Baran Tutucu, mahkemede çarpıcı sözler söyledi.

Alper Baran Tutucu: Uyuşturucu sabıkalarımı kabul ediyorum. Satıyordum ve içiyordum. 15 yaşından beri uyuşturucu içiyorum. Kendimi hasta olarak kabul ediyorum. Yakalandığım 2 gram, günlük içeceğim miktar bile değil.

Satma niyetim yoktu. Uyuşturucu baronu değilim. Beni bırakırsanız, bir hafta, 15 gün içinde yeniden yakalanırım çünkü bağımlıyım. İçmeden duramıyorum. Tedavi olmak için şans istiyorum. Bu ülkede adalet varsa yerini bulsun. Serbest kalmak istiyorum.


Lefkoşa’da 15 gün içinde iki kez uyuşturucu ile yakalanan Alper Baran Tutucu, mahkemede çarpıcı sözler söyledi.

Tutuklu yargılanması talep edilen Alper Baran Tutucu, “Uyuşturucu sabıkalarımı kabul ediyorum. Satıyordum ve içiyordum. 15 yaşından beri uyuşturucu içiyorum. Kendimi hasta olarak kabul ediyorum. Yakalandığım 2 gram, günlük içeceğim miktar bile değil. Satma niyetim yoktu. Uyuşturucu baronu değilim.

Beni bırakırsanız, bir hafta, 15 gün içinde yeniden yakalanırım çünkü bağımlıyım. İçmeden duramıyorum. Tedavi olmak için şans istiyorum. Bu ülkede adalet varsa yerini bulsun. Serbest kalmak istiyorum. İki gram uyuşturucu için ülkemden neden kaçayım? Dünyanın hiçbir yerinde iki gramla tutuklama yapılmazken, adamızda maalesef kurallar böyle” dedi.

Tutucu, teminatla serbest bırakılması halinde Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne giderek, tedavi olacağına dair söz verdi ancak mahkeme Tutucu ve birlikte yakalandığı Umut Şahin’in cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Diğer zanlı Umut Şahin ise, poliste işkenceye maruz kaldığını ve olayla bağlantısı olmadığını ileri sürdü. Zanlılarla birlikte tutuklanan C.C isimli kız çocuğu ise, olayla bağlantısı olmadığı anlaşılarak, serbest bırakıldı.

“Kanunsuz uyuşturucu madde (hintkeneviri) alma, verme ve tasarrufu” suçlamalarıyla gözaltına alınan iki zanlı dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu’nun huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı yardımcısı Aysın Bilgin, tanık olarak Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görev yapan polis çavuşu Mehmet Bayram’ı dinletti.


“4 ayrı pakette iki gram 244 miligram uyuşturucu madde bulundu”

Mahkemede yeminli şahadet veren Bayram, 16 Eylül’de Lefkoşa’da İstiklal Caddesi’nde narkotik ekibince düzenlenen operasyonda zanlıların araçlarıyla bölgeye gelip, kaçmaya çalışırken makul güç kullanılarak, tutuklandıklarını belirtti.

Polis çavuşu Bayram, zanlı Alper Baran Tutucu’nun cebinde satışa hazır 4 ayrı pakette iki gram 244 miligram hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi.

Bayram, zanlı Tutucu’nun konu maddeyi Eylül ayı içinde 40 Euro karşılığında ismi tespit edilemeyen bir Rum şahıstan aldığını ve bir kısmını zanlı Umut Şahin ile birlikte içtiğinin tespit edildiğini kaydetti.

Zanlıların doktor kontrolünden geçirildiğini söyleyen Bayram, raporları emare olarak sundu. Bayram, gönüllü ifade veren zanlıların davalarını kabul etmediklerini belirtti.

Polis çavuşu Mehmet Bayram, zanlı Alper Baran Tutucu’nun, 5 Eylül’de Lefkoşa’da narkotiği görüp aracıyla kaçtığını ve tehlikeli sürüşler yaptıktan sonra yakalandığını ayrıca Gazimğusa’da evinde yapılan aramada bir adet uyuşturucu hap bulunduğunu anlattı.

Zanlının kasti hasar ve uyuşturucu hap tasarrufundan teminata bağlandığını anımsatan Bayram, zanlının farklı tarihlerde uyuşturucu suçlarıyla ve cezaevine uyuşturucu sokmaktan sabıkaları olduğunu ayrıca zanlının sürekli kaçacağını söylediğini kaydetti.

Bayram, zanlı Umut Şahin’in ise turist statüsünde olduğunu belirterek, zanlıların yargılanmaktan kaçma eğilimi içinde olduklarını ileri sürüp, tutuklu yargılanmalarını talep etti.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, zanlıların ilerde Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacaklarına vurgu yapıp, yargılanmak üzere bir ayı aşmamak üzere Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu kalmalarına emir verdi.

Kıbrıs