Büyükkonuk Belediyesi’ne bağlı Tuzluca köyünde dün yaşanan talihsiz kazada 1.5 yaşındaki Sümeyya Korkmaz isimli küçük kız yaşamını yitirdi. Minik çocuk aynı gün Tuzluca’da defnedildi. 


   Tuzluca’daki kaza dün sabah saat 09.30 sıralarında Çiçek Sokak’ta bulunan Altan Korkmaz’ın evinin önündeki devlete ait boş arazide meydana geldi.


   Kamyonunun arkasındaki zeytin dallarını araziye boşaltmak isteyen Altan Korkmaz, küçük kızını fark etmeyince ömür boyu unutamayacağı bir acıyla sarsıldı. Hareket eden kamyonun sağ ön tekerleğinin altında kalan minik Sümeyya’yı fark ettiğinde yıkılan Altan Korkmaz, kızını hemen arabasına alıp Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırdı ancak artık Sümeyya için yapılacak her hangi bir şey kalmadığını öğrenince adeta yıkıldı.


   Aile yakınlarıyla birlikte hastaneye koşan anne Hicran Korkmaz, aldığı acı haber sonrasında sinir krizleri geçirdi. Evlat acısıyla yanıp kavrulan Hicran Korkmaz’ın feryatları hastane personelinin de yüreğini dağladı.


   Olayın duyulmasının ardından İskele Polis Müdürü Gökay Karagil, İskele Trafik Şube Amiri Derviş Çimer, İskele Adli Şube Amiri Hüseyin Özdoğdu, Ziyamet Polis Karakolu Amiri Ceyhan Paşa, Ziyamet Bölge Karakolu Müdürü Erkan Ersözlü de, polis ekipleriyle olay yerine giderek bilgi aldı ve incelemelerde bulundu.  


   Dünkü talihsiz kaza sonucu 1.5 yaşındaki evlatlarını kaybeden Hicran-Altan Korkmaz çiftinin Esma adında bir kızları daha bulunuyor. 
   Her ikisi de işsiz olan Korkmaz çiftinin, Altan Korkmaz’ın kamyonuyla zaman zaman yaptığı işlerle geçimlerini sağlamaya çalıştığı öğrenildi.

Gözyaşları içinde defnedildi 
 
   Sabah geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden minik Sümeyya’nın cenazesi dün öğleden sonra köyü Tuzluca’da toprağa verildi.
   Hastane morgundan alınıp baba evine getirilen Sümeyya’nın naaşını gören akrabaları ağıtlar yaktı, kimileri yaşadıkları acıya daha fazla dayanamayarak baygınlık geçirdi. Minik Sümeyya’nın naaşı, daha sonra köy camiine götürüldü. Burada kılınan ikindi ve cenaze namazlarının ardından Tuzluca mezarlığına defnedildi.
   Minik Sümeyya’nın cenaze törenine, ailesi, akrabaları ve köylülerinin yanı sıra İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, UBP İskele Milletvekili Alirıza Usluer, İskele Kaymakamı Bünyamin Merhametsiz, Büyükkonuk Belediye Sezai Sezen, Yenierenköy Belediye Başkanı Özay Öykün ve birçok kişi katılarak aileye başsağlığı diledi.