KIBRIS TMT MÜCAHİTLER DERNEĞİ: “GELECEĞİMİZİN EN BÜYÜK GÜVENCESİ KKTC DEVLETİ’Nİ YAŞATMAK, HEPİMİZ İÇİN ULUSAL BİR GÖREVİ”

Lefkoşa, 14 Kasım 13 : Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, Mücahit Kıbrıs Türk Halkı’nın şanlı direnişinin ve egemen varlığının simgesi olan Cumhuriyetin 30. Kuruluş yıldönümünü onur ve gururla kutlarken, Varoluş Mücadelesi Lideri Doktor Fazıl Küçük,  Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf. Denktaş ve tüm şehitleri rahmetle andı.

Dernek, yayınladığı mesajda, Kıbrıs Türk Halkının bir asırlık varoluş mücadelesini zaferle taçlandırarak kurduğu KKTC Devleti’nin 30. Kuruluş yıldönümünü, büyük bir onur ve kıvançla kutladıklarını belirterek, “Rum Akritas Soykırım Planına karşı, Kıbrıs Türk Halkı 11 yıl süren şanlı direnişle kendisini savunmuş, ENOSİS’e geçit vermemiş, egemen varlığını korumuştur” dedi.

15 Temmuz 1974’te, ENOSİS’i gerçekleştirmek için Rum- Yunan işbirliği ile faşist Yunan darbesi gerçekleştirildiğini anımsatan Dernek, Türkiye’nin, bu oldu-bittiye karşı, 1960 Garanti ve İttifak Anlaşmaları’nın kendisine verdiği hukuki müdahale hakkını kullanarak, Mehmetçikle Mücahidin üstün fedakarlıkları sayesinde 20 Temmuz 1974’te Kıbrıs’ta Barış Harekatı’nı gerçekleştirdiğini ve ENOSİS hayalini tarihe gömdüğünü söyledi.

Sözde tüm Kıbrıs’ı temsil ettiğini iddia eden ve 1960 Kıbrıs Cumhuriyeti’ni silah zoruyla işgal ettikleri halde, Kıbrıs Cumhuriyeti olarak tanınmayı sürdüren Rumların, geçen süreçte adil bir çözüme yanaşmadığını belirten Dernek şu ifadelere yer verdi:

“Kıbrıs’ın bütününe sahip çıkarak, Kıbrıs Türk Halkını üniter bir yapı içine (Sözde Kıbrıs Cumhuriyeti’ne) azınlık olarak alma uğraşlarını sürdürdüler.

Örneğin bağlantısızlarda, sözde ‘’ Kıbrıs’taki Türk işgali defetme için işbirliği ve güçbirliği’’ kararı ile BM Genel Kurulunda alınan ‘’Rum göçmenlerin evlerine ivedilikle dönme hakları’’ kararları ( 13 Mayıs 1983 tarih ve 37/253 sayılı) Rum-Yunan tarafının gerçek niyetlerini gösteriyordu. Nüfus mübadelesi anlaşmasını yok sayan bu antlaşmayı zorlayan koşulları gözardı eden, Kuzeye göçen Türklerin Güneyde bıraktıkları mal varlığını görmezden gelen bu yanlı kararlar karşısında Kıbrıs Türk Halkı kayıtsız kalamazdı.”

Dernek, sonuçta egemen varlığın korunarak yaşatılması için, 15 Kasım 1983’te KTFD Meclisi’nin oy birliği ile aldığı bir kararla ve Kıbrıs Türk halkının ezici çoğunluğunun onayıyla KKTC’nin ilan edildiğini anımsattı.

Gazileri minnet ve şükranla selamladıklarını kaydeden Dernek, başta Büyük Türk Ulusuna ve Türk Silahlı Kuvvetleri ile Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri ve Güvenlik Kuvvetlerine olan sarsılmaz güvenini yineledi.

Dernek, “Geleceğimizin en büyük güvencesi KKTC Devleti’ni yaşatmak, hepimiz için ulusal bir görev olmasına rağmen, bu devletin nimetlerinden yararlanan ve yetkili makamlarda bulunanların yaptıkları açıklamalarını esefle karşılıyor ve böyle bir günde onları sağduyu ile hareket etmeye davet ediyoruz”  dedi.

(AK/KAR)