Öz oğlunu kendisiyle cinsel ilişkiye girmeye zorladığı iddia edilen baba H.D., cezaevine gönderildi.


   “Doğaya aykırı cinsi münasebette bulunma ve müstehcen darp” suçlarıyla ilgili olarak ileride yargılanacak olan zanlının davaları görüşülene dek, her halükarda 2 ayı aşmayacak süreliğine hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’nde beklemesine karar verildi.


   Yaşları 2 ile 20 arasında değişen 5 kız ve 1 erkek çocuk babası olan 45 yaşındaki H.D.’nin çalışmadığı ve birçok kez ailesine şiddet uyguladığı gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alındığını vurgulayan yetkililer

 14 yaşındaki gencin olayı anlattığı ablasının, SOS Çocuk Köyü yetkililerine durumu aktardığı ve polisin devreye sokulduğunu belirtti.


   Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmet Raşit’in huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Damla Güçlü ve zanlının avukatı hazır bulundu.


   Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde polis memuru olarak görev yapan ve meselenin tahkikatını yürüten Şerif Avcil, iddia makamının tanığı olarak mahkemede yeminli şahadet vererek olguları aktardı.


   Avcil, 8 Aralık 2012 tarihinde Lefkoşa’da meydana gelen “doğaya aykırı cinsi münasebette bulunma ve müstehcen darp” suçlarıyla ilgili olarak zanlı aleyhinde başlatılan soruşturmanın sona erdiğini kaydetti.


   Zanlının TC ve KKTC uyruklu olduğunu ifade eden Şerif Avcil, zanlının ailesine psikolojik baskı ve şiddet uygulama riski bulunduğunu kaydetti.
   Avcil, zanlının hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.


   İddia makamı adına söz alan Savcı Damla Güçlü, davaların hazırlanması için 2 aylık sürenin yeterli olacağını belirtti.


   Hale Ahmet Raşit, zanlının davaları görüşülene dek, her halükarda 2 ayı aşmayacak süreliğine hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.