14 Yaşındaki Çocuğa Tecavüze 2 Yıl Hapis!


Gazimağusa’ya bağlı Güvercinlik köyünde 2012 yılı Aralık ayı ile 2013 yılı içerisinde gerçekleşen ve ortaya çıktığı 2014 yılının Mart ayı içerisinde toplumda büyük bir infiale neden olan 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel tecavüz olayının sanığı Mehmet Çelen dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde Ceza Davaları Yargıcı Ayşen Toroslu’nun huzurunda yargılanarak hapse mahkum edildi.

Suçun işleniş tarihinin yasa tadil edilmeden öncesine tekabül etmesi nedeni ile eski yasadan yargılanan sanığa verilebilecek en ağır hapislik cezası verildi.

3 defa tecavüz etti

Kararı okuyan Ceza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, iddia makamının mahkemeye aktardığı olgulara özet ile değinerek sanığın 2012 Aralık ayı ile 2013 yılı içerisinde 14 yaşındaki bir kız çocuğu ile Güvercinlik köyünün batı tarafında bulunan çöplükte bir defa, Güvercinlik sanayi bölgesinde bulunan bekçi kulübesinde 2 olmak üzere 3 defa cinsel ilişkiye girerek 16 yaşından küçük kız çocuğuna cinsel tecavüz suçunu işlediğini söyledi.

Toplumda nefret uyandıran bir suç

Suçun işlendiği tarihte yasa koyucunun öngördüğü hapislik cezasının üst sınırının 2 yıl olduğunu vurgulayan Toroslu, ancak sanığın konu suçu işlediği tarihten sonra bu yasanın tadil edilerek müebbet hapisliğe kadar ceza öngörüldüğünü söyledi.

Yasa da yapılan tadilatta da bu suçun toplumda ne kadar nefret uyandırdığının açıkça anlaşılacağını belirten Toroslu, 16 yaşından küçük yani rıza göstermeye ehli olmayan kızlara karşı işlenen bu suçlara hoşgörülü davranılmasının mümkün olamayacağını vurguladı.

Sanığın suçun işlendiği tarihte 54 yaşında ve 3 çocuk babası olduğunun altını çizen Toroslu, müştekinin ise henüz 14 yaşında çocuk olarak nitelendirilebilecek bir yaşta ve uzman raporuna göre de hafif düzeyde zeka geriliği bulunan biri olduğunu anımsatarak sanığın bu durumdaki bir kıza karşı işlemiş olduğu bu suçun kabul edilemez olduğunu vurguladı. Sanığın kendi cinsel hazları için bu kızı kullandığı ve bir defa ile de yetinmeyip 3 defa aynı suçu tekrar ettirdiğini anlatan Toroslu, bunun da sanık aleyhine ağırlaştırıcı diğer bir faktör olduğunu söyledi.

Hapislik cezası dışında bir ceza düşünülemez

Savunmanın hafifletici nedenleri mahkemeye aktarırken, davanın diğer sanığı Remzi Çil’in 2 yıl ceza aldığını anımsattığını, ancak müştekinin Remzi Çil’den hamile kaldığını, bu yüzden huzurda bulunan müvekkili Mehmet Çelen’e daha mülayim ceza verilmesini talep ettiğini söyleyen Toroslu, müşteki kızın başka bir kişiden hamile kalmasının, sanığın işlemiş olduğu suçun vahametini azaltmadığını vurguladı. Toplum tarafından da nefretle karşılanan ve yaygınlaşan bu tür suçlara kamu menfaati gereği hapislik cezası dışında bir ceza verilemeyeceğini altını çizen Toroslu, sanığa suçun işlendiği tarihte ilgili yasanın öngördüğü en uzun ceza olan 2 yıl hapis cezasını vermeyi uygun ve adil bulduğunu açıkladı.