'14 Şubat Sevgililer Günü'' dolayısıyla düzenledikleri kampanyalar ile Şubat ayı başından itibaren hareketli günler geçiren kuyumcular, satışlarını da önemli oranda artırdı.

14 Şubat'ın ''vazgeçilmez''hediyeleri arasında yer alan pırlantalı ürünler, en çok satılanlar listesinde bu yıl da ilk sıradaki yerini korudu. Tek taş yüzük, kalpli kolye ve bileklikler ile nazar boncuklu tasarımlar da tercih edilenler arasında oldu.

Yenibosna'daki Wedding World Kuyumcukent'in Yönetim Kurulu BaşkanıKemal Merim, 3-14 Şubat tarihleri arasında ''Mührü Sultan İndirim Günleri'' kampanyası düzenlediklerini, kampanya kapsamında, 1000 lira üstü alışveriş yapanlara Mührü Sultan kolye veya Şahmaran bileklik hediye ettiklerini hatırlattı.

Merim, kampanyanın büyük ilgi gördüğünü ifade ederek, ''Özellikle evlilik alışverişleri yapanlar, mücevher ve pırlantada yaptığımız indirimi bu süre içinde değerlendirdi. Alışverişlerin büyük çoğunluğu 10-14 Şubat tarihleri arasında oldu. Bu tarihler arasında alışveriş merkezimize 25 bin ziyaretçi geldi'' şeklinde konuştu.
Pırlanta, tek taş yüzük, kalpli kolye ve bileklikler ile nazar boncuklu tasarımların en çok satılanlar arasında yer aldığını bildiren Merim, ''Pırlanta ve tek taş ile 14 ayar satışları 2 katına çıktı'' dedi.

Kemal Merim, Sevgililer Günü için tek taş başta olmak üzere, tasarım altın ve mücevher hediyesi almak isteyenler için yüzde 40'a varan oranda indirimli fiyatlar sunduklarını da söyledi.

Erkeklere kol düğmesi, kravat ve cüzdan

Goldaş Kuyumculuk Üst Yöneticisi (CEO) Sedat Yalınkaya da, 14 Şubat için Sevgililer Günü Koleksiyonunun yanı sıra kalp formlu iki farklı kolye tasarımına imza attıklarını, koleksiyonun da, kampanyalı ürünlerinin de ilgi gördüğünü ifade etti.

Yalınkaya, özel günler ve evlilik sezonu gibi dönemlerde satışlarda artış yaşandığına işaret ederek, 14 Şubat'ta en çok pırlanta ile yakut, zümrüt ve safir gibi değerli taşların kullanıldığı ürünlerinin tercih edildiğini, tek taş pırlanta yüzüklerinin de ilgi gördüğünü kaydetti.
Erkekler için genellikle kol düğmesi, kravat ve cüzdanın tercih edildiğini belirten Yalınkaya, altın satışlarında da artış olduğunu kaydetti. Yalınkaya, gümüş ve deri ürünleri ile fular ve şal gibi diğer hediyelik ürünlerin de tercih edilenler arasında yer aldığını bildirdi.

Yalınkaya, ''Sevgililer Günü için hedeflediğimiz satış rakamlarına ulaştık'' diye konuştu.

''Bu yıl daha çok altın ürünlerine eğilimin olduğunu gördük''

Atasay Mağazalar Koordinatörü Aytaç Demir ise Sevgililer Günü'ne yönelik kampanyalarının 1-14 Şubat tarihleri arasında geçerli olduğunu hatırlatarak, ''Şubat ayının ilk gününden itibaren Sevgililer Günü'nün getirdiği hareketliliği hissetmeye başladık. Ancak kampanya süresince en çok satış yaptığımız gün Sevgililer Günü oldu. Kampanya satışlarının yüzde 30'unu 14 Şubat'ta gerçekleştirdik'' dedi.

Demir, yılın geneli baz alındığında, Atasay Kuyumculuk için yılbaşı, Sevgililer Günü ve Anneler Günü'nün en çok satış yapılan dönemler olduğunu, bunların içinde ise 14 Şubat'ın en çok ve önemli oranda satış yapılan dönem olarak öne çıktığını bildirdi.

Önceki yıllarda en çok satış yapılan dönemin Sevgililer Günü iken, geçen yıl Sevgililer Günü'nün tahtını yılbaşına kaptırdığını belirten Demir, şunları kaydetti:

''Bu gelişmeyi, düzenlenen özel kampanyalarımızın etkisinin ve diğer taraftan tüketicinin yılbaşında hediyeleşmeye verdiği değerin arttığı şeklinde yorumlayabiliriz. Bununla birlikte bu yılki 14 Şubat Sevgililer Günü satışlarının oldukça başarılı geçtiğini ve geçen yılbaşı satışlarını yakaladığımızı söyleyebiliriz. Bu yıl Sevgililer Günü'nde önceki yıllara göre yine önemli bir değişiklik yaşandı. Önceki yıllar ağırlıklı pırlanta ürün satışı yapılırken, bu yıl daha çok altın ürünlerine eğilimin olduğunu gördük. Bunda, 500 lira ve üzeri alışverişe zirkon taşlı Altın Şans Kolyesi hediye kampanyamız da etkili oldu. Promosyonu çok beğenen tüketicilerin, hediyeyi alabilmek için de altın ürüne yöneldiğini düşünüyoruz. Geçen yıla oranla satışlarda yüzde 30 artış yaşandı.''