Muş'un Korkut ilçesine bağlı Kapılı köyünde yaşayan 121 yaşındaki Sıdıka nine, 8 çoçuğu ve 180 torunuyla görenleri hayran bırakıyor.


1925 yılındaki tespitlerle göre kütüğe yazılan ve nüfus cüzdanında Rumi takvime göre ”1308” doğumlu olan Sıdıka Çelikel, uzun ömrünün sırrını bol bol yürüme, düzenli uyku ve beslenmesine gösterdiği özene borçlu olduğunu söyledi.

Çelikel, 5 yıl önce eşinin hayatını kaybetmesinin ardından çocukları ile yaşadığını belirterek, bugüne kadar 8 çocuğu ile onların çocukları ve torunlarından 180 dolayında torunu olduğunu ifade etti.

Çelikel, şimdiye kadar ciddi bir sağlık sorunu yaşamadığını bildirerek, şöyle konuştu:

“Sağlıklı ve uzun yaşamamın temelinde çok çalışmak ve düzenli uyku olduğuna inanıyorum. Aynı yastığa baş koyduğum eşim Murat Çelikel’in ölümünden sonra üzüntüden dolayı ben de rahatsızlık başladı. Mutlu evliliğimiz eşimin ölümüne kadar devam etti. Evliliğimiz boyunca birbirimizi hep sevdik. Şu an 121 yaşında olmama rağmen, kendi işimi kendim görüyorum. Hatta gelinlerim çalışsın diye onların çocuklarına da bakıyorum. Günün nerdeyse büyük bölümünü ayakta çalışarak geçiriyorum. Her gün mutlaka yoğurt yerim. Gençlere tavsiyem bol bol yürüsünler ve uyku düzenleri ile beslenmelerine dikkat etsinler.”

Annesinin 121 yaşında olmasına rağmen hala çok sağılıklı olduğunu anlatan Yahya Çelikel ise ilerleyen yaşına rağmen gerek ev işlerinde gerekse bahçede kendilerine yardımcı olduğunu ifade etti.