FEMİNİST ATÖLYE: “BARIŞIN GERÇEKLEŞTİRİLMESİ İÇİN ÇATIŞMA YERİNE ANTİ-MİLİTARİST DEĞERLERİN GÜNDEME GETİRİLMESİNİ ÖNEMSİYORUZ”



Cinsiyet eşitliği için mücadele veren Feminist Atölye, savaşla barışın getirilemeyeceği düşüncesiyle 1 Eylül Barış Günü’nde Çetinkaya Sahası’nda eylem düzenleyecek.

Feminist Atölye tarafından 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle yayımlanan yazılı açıklamada, “Barışın gerçekleştirilmesi için çatışma yerine anti-militarist değerlerin gündeme getirilmesini önemsiyoruz. Gökyüzünden Suriye’ye atılacak her bir bombanın barış, demokrasi ve özgürlük yerine kan ve gözyaşına neden olacağını biliyoruz” denildi.

Bazı uluslararası güçlerin Suriye’ye askeri güç kullanmayı düşünmesi ile ilgili olarak ise “Bugüne kadar şiddet aracılığıyla gerçekleştirilmek istenen barış, sadece insanların ölmesine ya da yerlerinden edilmesine neden olmuştur” ifadeleri kullanıldı.

Kıbrıs sorununa da değinilen açıklamada, “Hâlâ gerçek anlamda federal çözüme dayalı bir barışın gerçekleştirilmemiş olması, savaş kültürünün ülkemizde egemen olduğunun göstergesidir”denildi.

Bugüne kadar müzakerelerde somut adımlar atılamamasının nedeninin “savaşın öznesi olan erkeklerden oluşturulan tarafların kullandığı savaş dili” olduğu ifade edilen açıklamada, “Her alanda olduğu gibi kadınlar bu süreçlerin dışına itilmiş, elinin hamuru ile erkek işine karışmaması istenmiştir” denildi.

Feminist Atölyenin Çetinkaya Sahası’ndaki eylemi  saat 19:30’da başlayacak.