GİDİŞAT HAYRA ALAMET DEĞİL

Türkiye Cumhuriyeti’nin Afrin operasyonu sonrasındaki süreç tehlikeli boyutlara varıyor.

Biz yazmıştık biz demiştik diye her gün hatırlatmak istemiyorum ama “OYUNA GELME KIBRIS TÜRKÜ” diye de manşet atarken işte tam da bunu katetmiştim.

Kıbrıs’ta istediği noktaya varamayan emperyalist güçler, KKTC’de iç karışıklık yaratarak varmak istedikleri noktaya tereyağından kıl çeker gibi ulaşmak istiyorlar.

Afrika gazetesine attırdıkları manşet de Doğuş Derya’ya attırdıkları slogan da işte bu projenin bir parçasıdır.

KKTC’de iç karışıklık çıkarmak ve bu karışıklık sonrası Türkiye’nin adadaki varlığını, Türk Askerini ve garantileri kendileri değil de sözde mağdur “Kıbrıslı Türkler” adına sorgulamak, sorgulatmak.

İşte tam da bu esnada Afrika gazetesine karşı eylem hazırlığında olanlara ve sosyal medyada karşılıklı tartışmalara girenleri sağduyuya çağıran o manşeti yayınlamıştık.

“OYUNA GELME KIBRIS TÜRKÜ OYUNU BOZ” demiştik ama maalesef dinletemedik.

Her kafadan bir ses çıkıyor, her köşeden bir kavga kopuyor, gereksiz kutuplaşmalar mahkeme salonlarında yer kapma noktasına kadar geliyor.

Sevindirici tek nokta ise halen daha her iki kutupta da aklı başında insanların mevcut olması.

Tartışmaların merkezine bugün artık siyasiler de girdi.

Mahkemede yargılanan ve halen tutuklu bulunan Afrika gazetesine saldırdığı iddiasıyla  sanık sandalyesindeki kişilere getirilen “Ayaklanma” ithamı Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı’yı isyan ettirdi.

Erhan Arıklı yapılan suçlamanın şimdiye kadar meclisi ve başbakanlığı basıp yıkan kimseye karşı kullanılmadığını, hiç kimsenin bu suçtan dolayı mahkemeye çıkarılmadığını söylüyor.

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı’ya bu noktada katılmamak mümkün değil, hatta bu noktadaki haklılığını sosyal medyada birçok karşıt görüşteki insan bile teslim ediyor.

Ancak Erhan Arıklı bu cezalar 6 kişinin şahsında tüm 1975 göçmenlerine veriliyor diyerek işte tam da emperyalistlerin ulaşmak istedikleri noktaya doğru yol açıyor.

KKTC’de Türkiyeli – Kıbrıslı diye bir ayrım yoktur.

Artık kimse bu noktadan hareketle siyaset yapmasın.

Yeter artık bu kardeş kavgasını kimse körüklemesin ve bu olaylar daha fazla ranta dönüşmeden akil insanlar devreye girerek kavganın son bulması için çareler üretsin.

KKTC hepimize yetecek kadar büyüktür, Düşmanlarımız bize yetecek kadar çoktur.

Kardeş kavgasının kimseye faydası yoktur.