GEZİ OLAYLARI YARATILMAYA ÇALIŞIYOR

GÜVEN ARIKLI: “ŞU KRİTİK GÜNLERDE MİLLİ DEĞERLERE SAHİP ÇIKILMASI GEREKİR”


Türk Birliği Dayanışma Derneği Başkanı Yard. Doç. Dr. Güven Arıklı, Kıbrıs müzakerelerinin tekrardan başlayabileceği bir ortamda, siyasi partileri, kurum kuruluşları, vatandaşları, sağduyuya çağırarak, “Kimse içte bir kaos ortamı yaratmaya çalışmasın. Sendika da bizim, devlet de bizim, millet de bizim, hükümette bizim, öğrenciler de bizim. Lütfen kimse bizi birbirimize düşürmesin, Ülkemizi bölmeye çalışmasın. Çok şükür ülkemizde güven ve demokratik ortam var” dedi.

Türk Birliği Dayanışma Derneği Başkanı Yard. Doç. Dr. Arıklı, Radyo Güven’de yayınlanan Mercek Altında programında yaptığı açıklamada, Değirmenlik-Girne dağ yolundaki trafik kazasında hayatını kaybeden öğrencilerin acısını yaşayan çocukları anladığını, ancak bu çocukları kullanarak Başbakanlık önünde yapılan eylemin şeklini değiştirip içte bir kaos ortamı yaratılmaya çalışılmasını doğru bulmadığını kaydetti. Arıklı, içte yaratılmaya çalışılan bu tür provokasyon olayların Kıbrıs müzakerelerine de zarar verebileceği uyarısı yaptı.

Mont Pelerin’deki Kıbrıs zirvesine de değinen Arıklı, zirvenin hayal kırıklığıyla sonuçlandığı şeklindeki görüşlere katılmadığını, çünkü Rumları çok iyi tanıdığını ve onlarla iş yapılabilir ama birlikte bir yaşam olmaz. Çünkü, Güney’de gençler hala Türk düşmanlığıyla yetişiyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın “Müzakerelerde çözüm olmuyorsa KKTC olarak yolumuza devam ederiz” sözünü anımsatarak Arıklı, Kıbrıs Türkünün Rumlarla birleşmeye mecbur olmadığını, Anavatan Türkiye’nin yardımlarıyla ayakta duran KKTC’nin gerekirse kendi yolunu çizebileceğini kaydetti.

Ülkemizde şu kritik günlerde Milli değerlere sahip çıkılması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti: “Devletin varlığı, bütünlüğü önemlidir. İçte yaratılmaya çalışılan kaos ortamları devletin bütünlüğüne zarar verebilir. Türkiye’deki gibi Kıbrıs’ta da “Gezi Olayları” yaratılmaya çalışılıyor. Bunlara dikkat edilmesi gerekir. Devletin bütünlüğü için sağduyulu olalım, Birlik ve beraberlik içinde olalım.”