Yine okullu oluyoruz....

Aylar öncesinden eğitim bakanımız çıkıp yüz yüze eğitime başlayacağımızı eğitimde geç kaldığımız ve artık bunun kaçınılmaz olduğunu vurgulamis ve de yüz yüze eğitimin başlaması hususunda açıklamalarını yapmıştı. Veee start günü bekleniyor..

Eğitim şart!!!

Bu hepimizin kabulü.

Çocuklarımızın bu zor süreçte kayıplarını bir an önce toparlayıp eğitimlerine kaldıkları yerden devam etmeliler. Bunun bilincinde olan herkes çocukları için bunu istiyor ve toplum olarak eğitimide yaşadığımız bu zor süreci atlatmak hepimizin temennisi.

Peki!!!

*Yüz yüze eğitim için her şey tamam mı?

*Sağlıklı hijyen ortamlar sağlanacak mi?

*Öğretmenlerimizin öğrencilerimizin hangi şartlarda nasıl eğitim verip görecekleri hususunda planlamalar yapıldı mı?

*Devletin geceden sabaha aldığı yanlış kararlar ile eğitimin en küçük yanlışı kaldıramayacağının farkındalar mı?

Online eğitimin hüsran ile bittiği apaçık ortada ve artık ciddi bir şekilde eğitim kaybımız toparlamak zorunda olduğumuzu biliyoruz ... Lakin alınan yanlış kararlar tercubesi ile şu an bir çok evebeyin yüz yüze eğitim için başta sağlık olmakla birlikte çocukların hangi şartlarda eğitim görecekleri hususunda kaygı ve endişe içerisinde. Yeni bir öğretim yılı start verildiği an itibarı ile çocuğun okul forması okul araç gereçleri eğitim masrafları ilk yarı için cep yakacak seviyede başlıyor. İnsanlarımız zor bir süreçten geçiyor her gün güne zam kararları ile uyanıp ev kirları ayrı dert eletirik ayrı dert olmuş durumda. Hükümetin ( Genelde) almış olduğu yanlış kararlara her gün şahit olan bizlerin yüz yüze eğitim hususunda da aynı kaygıları yaşıyoruz. Diyoruz eğitim şart fakat sağlıklı düzgün kayda değer şekilde önlemler planlamalar yapılmadan okulları açıp en küçük bir bulaş nüksettigi anda geri kapatıyoruz demeniz ailelerin çökūşū demektir.

Bu hesapları yaptınız mı?

Maske hayatımızın bir parçası araç gerçeklerimizin en büyüğü olmuş durumda. Belli ki uzun bir zaman daha onunla yasayacsgiz. Peki 4 yaş 6 yaş veya 10 yaş gurubu çocuklarımızı nasıl kontrol edeceğiz? Teneffüs de birbirlerinin sırtına çıkıp oyun oynayacak. Sırası gelecek sandviçini paylaşacak, birbirlerinin suyundan içecek . Tüm bunlar için önlem pakatiniz ne durumda? PCR testlerinin geldiği son nokta ortada . Tek bir öğrenci ve veya tek bir öğretmenin pozitif olması demek tüm okulun kapanması demektir. Tabi ki tüm dünya için konuşmuyorum özellikle ülkemiz icin konuşuyorum çünkü malesef ki sağlık konusunda da başarılı değiliz.

Yatak kapasitesi sınırlı olan hastanelerde hastalar kapıda bekletiliyor . Aşılı asisiz herkesin orada olduğu apaçık. Görünen o ki bir hadise var ve hepimiz bunu biliyoruz. Görmezden gelerek halı altı yaparak her şeyi yerle yeksan eden sizlersiniz. Her seye zam diyerek. İnsanları zor koşarak . Herkese her kesime her keseye bakmazsızın aldığınız yanlış kararlar eğitimin de en büyük kamcısı olacaktır.

Yüz yüze eğitim için kollar sıvanmalı diler cümle kurmamalı. Çocuklarımıza sağlıklı ortamları sağlamaz ve onları tehlikeye atarsanız tüm toplumu ateşe atarsınız . Bu kez bunu başardığınızı görmek istiyor halk. Hadı devlet-i alem büyüklerimiz bari bizi eğitimde utandırmayınız. Çocuklarımız bizim servetimiz ve geleceğimizdir. Az laf çok iş zamanı.... okullarda zil sesi duymak istiyoruz alarım değil...

Tüm öğretmen ve öğrencilerimize (SAĞLIKLI ) bir eğitim yılı diliyoruz....

KARAKUŞ