Gençleri Siyasete Alet Etmeyin

29 Kasım Salı günü meydana gelen kazada 3 gencimiz rahmetli olmuş ve birçok yaralı genç kardeşimiz de tedavi altına alınmıştır. Bu yaşanılan süreçten herkes çok etkilenmiş ve Kıbrıs Türk halkı hastanelere akın etmiş, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanlar da seferber olmuş , bir daha böylesi acıların yaşanmaması için tedbirler almaya başlamıştır. Bu süreci bir de siyasi rant haline getirmeye çalışan bir yapı var ki işte orada dur demek lazım. Çarşamba günü çocukları Başbakanlık önüne götüren , slogan attıran(Yönetim istifa) bu yapı ve kişiler kan üzerinden siyaset yaparak nemalanmak istemeleri bir çok kişi tarafından da üzüntüyle izlenmiştir. Hak aramaya her zaman destek vermişimdir. Ama başkasının hakkını gasp ederek acımasızca, şuursuzca kirli emellerine gencecik beyinlerimizi alet etmelerine hiçbir zaman hoşgörü göstermemişimdir. Bu yazdıklarımıza ek olarak başka bir açıdan da şunu söylemek gerekirse müzakerelerde ortaya çıkan çözümsüzlüğün ört bas edilmesi içinde gündemi değiştirmek, kaotik bir ortam yaratmak için sendikalar ve bazı siyasi partiler ve uzantısı olan marjinal ırkçı gurupların ortamı germeleri ve mevcut hükümeti yıpratmak için lüzumsuz görüntülerin yaşanmasına da neden olmuştur.

Kıbrıs Türk halkı nerede, nasıl ve neden birlik içinde olması gerektiğini çok iyi bilen ve tepkisini ortaya koyabilen sağduyulu bir anlayışa sahiptir. Ama bu marjinal gurupların olayları provakadife ederek liseli masum öğrencileri böylesi çirkin oyunlarına dahil etmesini ne Kıbrıs Türk halkı, nede Mevlam affedecektir. Çocuklarının acılı haberini alan ailelerin gözyaşlarını Anavatan Türkiye düşmanlığına dökmek, hükümeti başarısız göstermek ve müzakerelerin başarısızlığını ört bas etmek terbiyesizliğin ta kendisidir.

Perşembe günü ülke genelinde genel grev var. Hak aramak ta sorun yok arkadaşlar ama birkaç soru ile bu hakkı irdeleyelim. Çocukların eğitim-öğretim hakkını onlardan almak hakkın neresinde? Öğrencileri okula göndermemek, ülkenin Başbakanı ve Bakanlarını istifaya davet etmek vicdanın neresinde? Beyninizin arkasında yatan müzakerelerde ki samimiyetsiz ve başarısız ortamın bertaraf edilerek gündem değiştirmek adına acılı ailelerin gözyaşlarını kullanmak insanlığın neresinde?

Allah aşkına haddinizi de bilin, adamlığınızı da, edebinizi de. Siyasete çok meraklıysanız da gidin bir siyasi partide siyaset yapın. Geleceğimiz olan gençlerimizin üstünde ki kirli ellerinizi çekin!!!

Not. Salı günü Başbakanlığa yürüyen gençlerin yanındaydım ve bir tanesi sigara içiyordu. Sendika yetkilisi ve öğretmeni de şuursuzca yanında yürüyordu. Çok üzüldüm. Artık bu yapının değişmesi gerekmektedir.