Bir kurgusal karakter canlandırması vardır. İsmi SHREK Yeşil büyük bir devi canlandırıyor. Aynı filmde bir de FİONA vardır. Onun ise özelliği gece başka gündüz başka olmasıdır. 

Şimdi gelelim gerçek  hayattaki  FİONA'lara...

Vardır mutlaka hayatlarınız'da böyle insanlar. Bazen garip dahi geliyordur bizlere. Bir  anı bir anını tutmayan, kişiye göre değişenler, kendilerini dev aynasında görenler. En acısı da kendilerini tek sananlar.  Bir işe yaradığını düşünenler...

Hata ve hata her şeyi kendileri biliyor olduğunu düşünenler. Herbokolog da deniyor bazen bu tiplere. O toplantıdan çıkıp bu toplantıya koşan, projeler peşinde koşan, kendisini dinleyen üç beş kişiye balkon konuşması tadında vaazlar veren.

Bu tür kişlkler kendilerini  aynı zamanda süper zeki sanırlar. Arkadaşlarını eleştirir, üst komşusunu anlatır, yan komşusunu sevmez , karşı komşusunu görmesin diye perdelerini asla açmaz. Kısacası yeryüzünde bir tek kendi yaşıyor sanır. 

Kıyamayız ya...

Kendi evinin çöpünü temizlemek aklının ucuna gelmez herkesin çöpünü karıştırmaktan asla gocunmazlar.  Sahtecilik,  bencilik , katmerli yalanlar hayatlarına yuva kurmuş durumda.  İnsanların arkasından konuşup konuşup sonra da hiç bir şey yok  gibi hayatlarına kaldıkları yerden devam ederler. 

Burada ise enteresan olan kimsenin onların ne yaptığı konusunda bilğiye sahip olmadıklarını düşünmeleri. Bazen de gram zekaları çalışmıyor işte...

Canım benim ya ...

Bu insan(cık)lar, aynın zamanda bulundukları yerleri de asla sevmezler ama kader utansın işte .  Siz boyun eğecek o ise boyun kaldıran taraf olacaktır. Diyoruz ya karşımızda GECE BAŞKA GÜNDÜZ BAŞKA olabilen bunu bıkmadan usanmadan başarabilen bir "KİŞLİKSİZ" kişi var. 


İşte varsa böyle FİONA'lar hayatınızda en kısa zamanda ilk gördüğünüz oynamasında,  profesyonel yalanlarında , onu hayatınızdan uzaklaştırın arkanıza dahi bakmayın. Değil ki onları hayatınızda tutmak , sokakta dahi karşılaşmamayı yeğleyiniz.  Zira ayağınızı lağıma basarsanız üstünüz başınız hayatınız kokar. Eşşeğe altın semer vurunca o asla at olmuyor. 

GECE BAŞKA GÜNDÜZ BAŞKA DEĞİL ÖZÜ SÖZÜ BİR İNSANLAR GELSİN DÜNYANIZA...

KARAKUŞ