Doğal taşların yararları bilimsel bir gerçeğe dayanmamakla birlikte, eski inanışlardan ve bugüne kadar kullananlardan ötürü çeşitli güçleri oldukları varsayılıyor. bir yararı lup olmadığını sanırım ancak kullanınca öğrenebileceğiz. Bu taşlarla ilgilenen kişiler genellikle taşın ancak tene temasıyla şifasını aktarabileceğini söylüyorlar ve taşın 1 gramdan az olmaması gerektiğini belirtiyorlar. alternatif tıpta da kullanılan taşların yararlarına gelince;



Akik (Agate): Cinsel organlar faydalıdır ve cinsel gücü arttırır. Metabolizmanın düzgün çalışmasına yardımcı olur. Bunların yanı sıra gerginliği ve stresi azaltır.


Ametist (Amethyst): Yatıştırıcı etkisiyle bilinen ametist bağışıklık sistemini de kuvvetlendirir ayrıca meditasyon içinde kullanılabilecek bir taştır. Enerjisi çok yüksek olduğundan bulunduğu ortamdaki bütün kötü enerjiyi pozitife çevirir. Uykusuzluğa iyi gelmesi bilinen etkilerindendir.


Kaplan Gözü (Tiger’s Eye): Astım hastalarına iyi gelebilecek bir taştır. Sindirim sistemi bozuklukları, dalak ve pankreas üzrinde etkisi vardır. Güç ve cesaret taşı olarak bilindiğinden sadece avucunuzun içinde tutarak endişelerinizden kurtulabilirsiniz.Dengeleyici özelliği sayesinde çevrenizdeki olayları daha kolay algılamanızı sağlar.



Yeşim – Nefrit (Jade – Nephrite):
Toksinleri vücudunuzdan atmanıza yardımcı olur. Diş ağrıları için faydalıdır. Ağzınızda bir süre tuttuğunuzda ağrıyı alır. Kadınlarda adet ve doğum sancılarına iyi gelir, duygularınızı dengeler.



Aytaşı (Moonstone): Bacak ve sırt ağrılarına aynı zamanda kramplara iyi gelir. Bilinçaltınızı netleştirir, konuşma yeteneği verir, duygu ve düşüncelerinizi rahat bir şekilde dışa vurmanızı sağlar.



Kuvars (Quartz): Yoğunluğu en yüksek olan taşlardandır. Beyni uyarır, negatif enerjiyi yok ederek pozitif enerjiye çevirir. Kıskançlık, korku ve öfkeden koruduğu bilinir. Uzun süre kullandığınızda akan bir suyun altında yıkadıktan sonra bir gece toprağa gömerseniz taşın topladığı negatif enerjiyi atmış olursunuz.



Lal (Spinel): Tutkunun taşı olarak bilinen lal cinsel gücü arttırır ayrıca kadınlarda adet düzensizliği ve menapoz için faydalıdır. Kan dolaşımını kolaylaştırarak kanı temizlemesi, unutkanlığa iyi gelmesi, huzur vermesi, sevgi ve şefkat duygularını canlandırması bilinen psikolojik özelliklerindendir.



Yakut (Ruby): Kan dolaşımına ve bağışıklık sistemine olumlu etkileri vardır. Cinsel sapkınlıkları giderir. Liderlik duygusunu ön plana çıkararak çevrenizdeki insanların sorumluluğunu almanızı sağlar.


Turkuvaz (Turquoise): Ülkemizde bir adı da Firuze olan bu taş kalp hastalıkları, tansiyon ve sindirim sorunlarına karşı etkilidir. Sadakat, dostluk ve sevgiyi temsil eder. Özellikle kadınlar için cinsel cazibeyi arttırır ve huzur verir.


Oniks (Onyx): Cinsel dürtüleri azaltarak farklı konulara adapte olmanızı sağlar. Bağımlılıklarınızdan kurtulmak istediğinizde kullanırsanız, size kendinizi kontrol etmenizde yardımcı olur. Çevrenizdeki kötü enerjilerin etki etmesini engeller.



Zümrüt (Emerald): Bağışıklık ve sinir sistemi, kalp, ciğer aynı zamanda böbreği kuvvetlendirdiği bilinir. Bedeninizi ve ruhunuzu temizleyerek duygusal yönden dengeye kavuşturur. Samimiyet ve sadakatin sembolüdür. Kullanan kişinin yüksek iradeye sahip olmasını, karşısına çıkan zorlukları aşmasını sağlar. Cesaret ve kendine güven getirir.



Safir (Sapphire): Kalbi ve böbrekleri güçlendirmesiyle birlikte salgı bezleri üzerindeki etkileriyle bilinir. ruhsal sağlığı dengeler ve sezgi yeteneğinin artmasına neden olur. Sıkıntıları aşmanızda verdiği farkındalık etkisiyle yardımcı olur.


Jasper: İç organları ve sindirim sistemini güçlendirir. yüksek enerji verdiğinden, güçlü hissetmenizi sağlar. Erkekler için cinsel dürtüleri arttırır.İnanç, sadakat, sevgi ve saygının simgesidir.


BURÇLARA GÖRE DOĞAL TAŞLAR
•Koç Burcu: (21 Mart – 20 Nisan)
Akik – Sitrin – Jasper – Kantaşı – Yakut – Ametist – Akuamarin – Hematit


•Boğa Burcu: (21 Nisan – 21 Mayıs)
Turkuaz – Safir (Mavi) – Mavi Akik – Zümrüt


•İkizler Burcu: ( 22 Mayıs – 21 Haziran)
Akik – Turkuaz – Kuvars – Krizopraz

•Yengeç Burcu: (22 Haziran – 22 Temmuz)
Kuvars – Krizopraz – Aventurin – Akik – Ametist

•Aslan Burcu: ( 23 Temmuz- 23 Ağustos)
Akik – Kuvars – Ametist – Kehribar – Sitrin – İnci – Mavi Topaz



•Başak Burcu: (24 Ağustos – 22 Eylül)
Akik – Turkuaz – Yeşim – Kaplangözü – Sitrin – Topaz



•Terazi Burcu: (23 Eylül – 23 Ekim )
Akik – Turkuaz – Opal – Mercan – Lapis/Lazulı – Pembe Kuvars – Akuamarin – Yeşim – Dumanlı Kuvars



•Akrep Burcu: (24 Ekim – 22 Kasım)
Ametist – Pembe Kuvars – Kaplangözü – Mercan – Lal



•Yay Burcu : (23 Kasım – 21 Aralık)
Topaz – Ametist – Mavi Akik – Turkuaz – Jasper – Kaplangözü – Lapis/Lazuli


•Oğlak Burcu: ( 22 Aralık – 20 Ocak )
Akik – Kehribar – Yakut – Jasper – Oltu – Malakit


•Kova Burcu: ( 21 Ocak – 18 Şubat)
Ametist – Kristal Kuvars – Akik – Yeşim – Lal – Mavi Akik


•Balık Burcu: (19 Şubat – 20 Mart)
Ametist – Opal – Aytaşı – Jasper – Mercan – Pembe Kuvars