2013 yılbaşı Milli Piyango biletleri dün piyasaya sürüldü. Tam bilet 40 TL'den, yarım bilet 20 TL'den, çeyrek bilet ise 10 TL'den satışa sunuldu. Bu yıl büyük ikramiye 45 milyon TL olarak belirlendi.

Mevduat karşılaştırma sitesi Enuygun.com'un örnek oranlarla yaptığı hesaplamalarına göre, büyük ikramiye tam bilete çıkarsa 2013 talihlisinin aylık vadeli mevduat getirisi 250 bin TL civarında olacak.

İkramiye yarım bilete çıkarsa talihlilerin aylık mevduat kazancı ortalama 125 bin TL, çeyrek bilete çıkarsa da 63 bin TL olacak. En uygun faizi seçenin aylık kazancı 17 bin TL artacak.

'BANKANIZI KARŞILAŞTIRMADAN SEÇMEYİN'

Şu anda bankaların 30 günlük e-vadeli mevduat faizoranlarının yüzde 7,75 ile yüzde 8,30 arasında değiştiğini belirten Enuygun.com Baş Analisti Betül Sungurlu, "Tutar arttıkça mevduat getirisinde farklılıklar da önemli hale geliyor. Büyük ikramiye tam bilete çıkarsa, bankalararası karşılaştırma yapan talihlinin aylık kazancı 17 bin 300 TL, yarım bilete çıkarsa talihlerin kazancı 8 bin 650 TL'ye kadar artabilir. Çeyrek bilet ile büyük ikramiye almaya hak kazan talihliler ise karşılaştırma ile 4 bin 325 TL daha fazla kazanabilir" dedi.

Bu kadar büyük bir tutar için bankaların normalden daha iyi oranlar vereceklerini söyleyen Sungurlu "Yine de olur da büyük ikramiye size çıkarsa bankanızı karşılaştırmadan seçmeyin" tavsiyesinde bulundu.

YILLIK PİYANGO SATIŞ GELİRİNİN YÜZDE 60'I İKRAMİYE

Milli Piyango İdaresi faaliyet raporlarına göre, yılbaşı ikramiyeleri dâhil piyango bileti satış gelirlerinin yüzde 60'ı ikramiye olarak dağıtılıyor. Yılbaşı özel çekilişi ise idarenin yıllık piyango satış gelirlerinin yaklaşık yüzde 70'ini oluşturuyor.