BAKANLIK AÇIKLAMASI: “ÜLKEMİZDEN BUGÜNE KADAR YAPILAN TAVUK ETİ VE YUMURTA İHRACATLARINDA HERHANGİ BİR GERİ DÖNÜŞ OLMADIĞI YETKİLİ MAKAMLARIMIZ TARAFINDAN DOĞRULANMIŞTIR”

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, bugün bir gazetede manşetten verilen “Dört Tır Tavuk Etinin Suudi Arabistan’a ihraç edildiği ve sağlığa aykırı bulunduğu için geri döndüğü bu tavuk etlerinin Girne Limanından Ülkemize girdiği ve ilgili firmanın tesislerine iade edildiği” haberinin doğru olmadığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı olarak yaptığımız incelemelerde, konu ile ilgili Gümrük Dairesi, Ticaret Dairesi ve Veteriner Dairesi’nden aldığımız bilgilere göre bu iddianın doğru olmadığı sonucuna varılmıştır” denildi.

Bakanlık açıklamasında, “Ülkemizden bugüne kadar yapılan tavuk eti ve yumurta ihracatlarında herhangi bir geri dönüş olmadığı yetkili makamlarımız tarafından doğrulanmıştır” ifadesine yer verildi.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı olarak bugüne kadar tavuk eti ile ilgili yapılan analizlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı da belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“Bakanlığımız gıda güvenliği konusuna çok önem vermekte ve gıda güvenliği ile ilgili tüm çalışmalarını hassasiyetle yürütmektedir. Bahse konu gazete haberi ile ilgili elinde bilgi veya belge olanların Bakanlığımızla temasa geçmesi rica olunur.”