30 BİN TL’YE KADAR SIFIR FAİZ

DOĞAN: “ÜRETİCİYE CAN SUYU…”

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, Seracılar Birliği ve Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası arasında seracılara faiz farkı fonundan kredi sağlanmasını öngören bir protokol imzalandı.

Ekonomik ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Seracılar Birliği Başkanı Mahmut Doğan ile Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası Ltd. Yönetim Kurulu Başkanı Üstün Turan’ın imza koyduğu protokol uyarınca  seracılara 30 bin TL’ye kadar sıfır faizli kredi verilebilecek.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, üreticilere daha önce sağladıkları imkanları hatırlattı ve 3 yıldır ekonominin gelişmesi için ekonomideki aktörleri oluşturan kesimlere faiz farkı fonundan faiz destekli kredi kullandırdıklarını anlattı.

Bakanlığın faiz farkı fonundan alacağı kaynakla seracıların dönüm başına 4000 TL  kredi alabileceğini ve kredinin 15 ay vadeli, sıfır  faizli olacağını kaydeden Atun, kredinin 4 taksitte ödenebileceğini belirtti.

Seracılar Birliği Başkanı Mahmut Doğan da hükümete bu kararlarından dolayı teşekkür etti ve üreticiler için bu kredinin bir “can suyu” olacağını, zorda olan üreticilerin rahatlayacağını  ifade etti.

Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası Ltd. Yönetim Kurulu Başkanı Üstün Turan da, daha önce verdikleri kredilerin hiçbir sorun gerçekleşmeden gününde ödendiğini anlattı ve bu sefer de bir sorun yaşanmaması temennisinde bulundu.

Turan, bankanın, dara düştüklerinde çiftçilerin yanında olduğunu ekledi.