NUREL: “HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMAZSA, TÜM ÜLKE KAYBEDECEK”

Nurel Group of Companies Direktörü Redif Nurel, hükümet tarafından alınacak ekonomik tedbirler konusunda uyarılarda bulundu. Kamu ve özelin eşit şekilde düşünülmesi gerektiğini vurgulayan Nurel, tüm sektörlerde faaliyetlerin durduğunu hatırlattı. Nurel, “Bu dönemde herkes elini taşın altına koymazsa, tüm ülke kaybedecek” ikazında bulundu.

Nurel Group of Companies Direktörü Redif Nurel, alınacak ekonomik tedbirlerle tüm kesimlerin korunması gerektiğini anlattı. “Yapılması gereken herkesin temel ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir formül bulmaktır” diyen Nurel, sadece kendi firmasının farklı iş dallarında 400 civarında emekçinin çalıştığını ve bu insanların mağdur olmaması için kendilerinin nakde ulaşmalarının sağlanması gerektiğini belirtti.

Nurel şöyle konuştu:

“Nurel Group of Companies olarak, inşaat, harfiyat, mutfak ve mobilya, araba kiralama, kaporta, ferforje ve alüminyum gibi birçok alanda faaliyet gösteriyoruz. Bir de otel yatırımı yaptık, tamamlanmak üzere… Yaklaşık 400 çalışanımız var.

Korona virüs tehdidi nedeniyle tüm işlerimiz durdu. Bizim çalışanlarımıza destek olabilmemiz için hükümetin de alacağı tedbirlerle bizlere destek olması gerekir. Nakde ulaşmamızı sağlamalılar.

Şirketlerimizi ayakta tutacak nakde ulaşamaz ve devlet destekleri yeterli olmaz ise ilk önce personel azaltarak küçülme, sonrasında da kapatmaya kadar büyük riskler bizleri bekliyor.

Yanımızda çalışan insanların birçoğu 10 yıldan fazladır bu ülkede sigortalı olan, burada aile düzenleri olan kişilerdir. Çalışanlarımızın 3’te biri de KKTC vatandaşıdır. Bu insanlar işsiz kalırsa ne olacak? Biz ayakta duramazsak devlet bu kişilere bakabilecek mi?

Bankalar hiçbir faiz indirimine gitmiyor. Sadece taksitleri 3 ay ertelediler. Hükümet, mevduat faizlerini düşürerek bankaların yükünü azaltmalı ve iş insanları ile ihtiyaç sahiplerinin 1 yıl ertelemeli, düşük faizli krediler alması sağlanmalı.

Devletin kasasındaki para da tüm kesimlere eşit şekilde verilecek şekilde en az 3-4 aya yayılmalı. Durumdan dolayı çalışamayan tüm emekçilere ayda 2500-3000 TL katkı verilmesi sağlanmalı.

Elektrik, su, telefon ve devlete olan diğer tüm yükümlülükler ertelenmeli, insanların ellerindeki parayı sadece gıda ihtiyaçlarını kullanabilmeleri sağlanmalı”