Forbes dergisinin Türkiye'nin en zengini olarak belirlediği FIBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, tatile çıkmak isteyen Ruslara kredi veriyor. Özyeğin'in Rusya'daki bankası Credit Europe Bank'ın turizm şirketi Pegas'la yaptığı işbirliğinden 3 ayda 3 bin 500 kişi faydalandı, rakamın yılsonunda 6 bin 500'ü bulması hedefleniyor. Özyeğin'in bankasından şimdiye kadar turizm kredisi kullanan Rusların yüzde 60'ı Türkiye'yi, yüzde 24'ü Mısırı ve yüzde 8'i Kıbrısı tercih etti 


TEK KİMLİK YETERLİ

Credit Europe Bank Başkan Yardımcısı İlsur Gibadullin, Moskova merkez ofiste Pegas Rusya Genel Müdürü Anna Podgornaya ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, "Rus müşteriler ortalama 60 bin ruble (2 bin dolar) kredi kullandı. Paketten istifade eden müşterilerimizin yüzde 60'ı Türkiye, yüzde 24'ü Mısır, yüzde 5'i İspanya, yüzde 5'i Tunus, yüzde 3'ü Kıbrıs, yüzde 2'si Rusya ve yüzde 1'i de Bulgaristan destinasyonunu tercih etti." dedi. Yarım saat gibi kısa bir sürede 3-18 ay aralığında kredi verdiklerini ifade eden Gibadullin, "Kredi miktarı 10-500 bin ruble (300-17 bin dolar) aralığında değişiyor. 100 bin ruble kredi için tek kimlik yeterli." bilgisini verdi.



1,4 MİLYON TL'LİK KREDİ KARTI KULLANCISI VAR


POS cihazları ve kredi kartları ile de turizm sektörüne katkı sağladıklarını belirten yetkili, "Pegas'ın tüm ofislerinde Credit Europe Bank'ın POS cihazları var. Yaklaşık 1,4 milyon kredi kartı müşterimiz var. Bunlar Türkiye seyahatlerinde kredi kartları ile harcama imkanı bulabiliyor. Bir de Pegas'la Loyalty program geliştiriyoruz. Bunu da yeni turizm sezonuna kadar hazır edeceğiz." dedi. FIBA Group'a ait Credit Europe Bank 15 yıldır Rusya pazarında faaliyette bulunuyor. Kurumsal ve bireysel alanda hizmet veren bankanın 3 milyon müşterisi var. Bin 500 büyük şirket ve 12 bin küçük ve orta ölçekli işletme Credit Europe Bank'la çalışıyor. Moskova ve Rusya'nın diğer kentlerinde 140 şubede 600 ATM ile müşterilerine ulaşan Credit Europe Bank, 109,4 milyar ruble mal varlığı ile Rusya'nın 47. büyük bankası. Sermaye açısından 14 milyar ruble ile Rusya'nın 39. Bankası olan Credit Europe'un net geliri 2 milyar rubleyi geçti. (1 dolar 31,5 ruble)


ŞİRKET KIBRIS'A ABONE


Rusya ve Ukrayna'da faaliyet gösteren Türk girişimi Pegas, Türkiye, Mısır, Tunus, Yunanistan, Çin, Kıbrıs gibi merkezlere turist taşıma açısından en büyük seyahat acentelerinden biri olarak biliniyor. 1994'de faaliyetlerine başlayan şirket, yıllık 2,5 milyon turiste hizmet veriyor.