160 MİLYON EURO TEMLİK

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Ercan Havaalanını 100.000.000 Euro karşılığında devralan T and T Havaalanı işletmeciliğinin büyük ortağı Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı'nın havaalanı ile ilgili ciddi ipotek kullanacağı iddia ediliyor. 

Kıbrıs Manşet istihbarat servisine ulaşan bilgilere göre KKTC dışındaki şirketlerinde de ciddi mali kriz yaşadığı gibi, Ercan Havaalanı konusunda da mahkeme tarafından yetkilerinin kısıtlanması Emrullah Turanlı'yı tedirgin etti. Ercan Havaalanı ihalesinin iptal edilme riski, mahkemelik durumlardan dolayı Rum kesiminin yaptığı girişimlerden dolayı Havaalanının kapatılma riskleri dolayısıyla Ercan Havaalanı işletmecisi T and T şirketindeki hisselerini yurtdışında satmaya çalıştığı iddiaları geçtiğimiz günlerde gündeme bomba gibi düştü. 

HAVAALANINI SATMA YANINDA 160 MİLYON İÇİN TEMLİK


Bir yandan Ercan havaalanındaki hisselerini satmaya çalıştığı iddia edilen Emrullah Turanlı'nın bir diğer taraftan yurtdışındaki şirketlerinin kullanacağı krediler için Ercan Havaalanının gelecekteki gelirlerini temlik ederek YÜZ ALTMIŞ MİLYON EURO kredi kullanacağı iddia edildi. Yurtdışındaki bir bankadan , yurtdışındaki şirketleri için 160.000.000 Euro kredi kullanacağı iddia edilen Emrullah Turanlı'nın bu davranışından KKTC Hükümetinin haberi olup olmadığı merak ediliyor.

MAHKEME TARAFINDAN DİREKTÖRLÜĞÜ İPTAL EDİLMİŞTİ


T and T şirketinin genel kurulunu geçersiz kılan ve Emrullah Turanlı'nın direktörlüğü ile Göksel Saydam Muhasebe ofisinin Denetçiliğini iptal eden mahkeme kararına rağmen Emrullah Turanlı'nın Devletin de ortak olduğu gelirlerini temlik ederek kredi kullanmasının ne derece yasal olduğu, devlet ve hükümet yetkililerinin bu konuda ne gibi önlem alacağı merak ediliyor.